frida.bg
заспиваме

Защо е толкова хубаво (и важно!) да заспиваме до любимия човек?

Сънят е изключително важен, точно както и дишането, пиенето на вода и храненето. Но за разлика от другите процеси, които сякаш се случват автоматично, сънят е „чувствителна зона“. Истината е, че голяма част от нас не можем да заспиваме до всеки. Това е така, защото сънят зависи от редица емоционални фактори, например чувство за доверие, сигурност и приемане.

Сънят е индикатор дали можете да бъдете с един човек, дали резонирате на една честота, както и дали между вас има разбирателство и хармония. Споделянето на общо пространство по време на сън също така слива енергиите ви и в резултат се чувствате по-свързани и отдадени един на друг.

Предлагаме на вниманието ви още няколко безценни ползи от това да спите с любимия си човек. Защото е важно!

Усещане за сигурност

Когато заспивате рамо до рамо със своя партньор вероятно изпитвате усещане за сигурност и безопасност. Знаете, че другият е там и това е достатъчно, за да почувствате на най-уютното място на света.

Бързо заспиване

Когато заспивате близо до своя любим човек си гарантирате и по-бързо отнасяне в света на сънищата. Това се обяснява с факта, че когато сте сами тревожността е по-висока, което активира мисловната дейност и това, което наричаме „умствен хаос“.

Намаляване на стреса

Освен това, прегръдките и гушкането преди заспиване намаляват нивата на стресовите хормони, което със сигурност ще намали тревожността ни и ще ни гарантира сладки сънища.

За енергия на сутринта

Може би сте забелязали, че когато се събуждате до любимия си човек се чувствате по-щастливи и някак по-енергични. Това от една страна се дължи н това, че сте спали много добре. От друга – сутрешното гушкане отделя още малко хормони на щастието, които ви зареждат освен с удоволствие, и с енергия.

Повече интимност

Едно от най-важните неща, които трябва да споменем тук е, че споделянето на съня повишава интимността и усещането за близост между партньорите. И обратното. Ако се чувствате тревожни до партньора си и вече не можете да заспите до него, това може да е знак за проблеми в отношенията и бъдеща раздяла.

ПРОМОЦИИ UPI BEAUTY

АРОМАТЕРАПЕВТИЧНИ МАСКИ-IMMUNIS