frida.bg
йога

Йога за лице: супер тенденция за поддържане на млада кожа

Йога стана супер модерна напоследък. Тя ни помага да поддържаме физическото си тяло във форма, както да се чувстваме добре. Как йога може да ни помогне да запазим младостта и красотата на своето лице си за по дълго?

Анти-стрес

Стресът на ежедневието ни атакува с хормонален коктейл от стресови хормони, които в комбинация с замърсяванията и токсините на средата допринасят за т.н. оксидативна увреда не само на кожата на лицето, но и на цялото тяло. Йога активира парасимпатиковата нервна система и намалява стресовите хормони в тялото ни като се грижи за това да се чувстваме добре, но и да изглеждаме добре.

Йоги-детокс

Освен това йога упражненията увеличават естествените процеси на детоксикация и изхвърлянето на токсините през отделителната система и потенето. Много йога упражнения усукват областта на корема като стимулират метаболизма и буквално „изгарят“ токсините, които стоят в основата на проблемната кожа и възпаленията.

Йога за лице: хит в поддържането на красотата

Мускулите имат нужда от умерен стрес, за да бъдат активни. Ако не ги стресираме с упражнения, те отслабват, нямат сила и атрофират. Същото се отнася и за мускулите на лицето ни.

Йога упражненията за лице тонизират мускулите на лицето, увеличават притока на кръв към лицето и подпомагат неговия свеж и отпочинал вид.

Освен това, йога упражненията за лице са изключително ценна антиейдж профилактика. Те повдигат и стягат лицето, скулптурират пропорциите му и правят кожата по-еластична, жизнена и млада.

Всичко от което се нуждаете, за да започнете своя „йога за лице“ режим е желание и едно огледало, в която да наблюдавате какво точно правите. Можете да правите йога за лице сутрин след събуждане, докато се оправяте за работа, в обедната почивка и по всяко време на деня.

Нужни са ви само 5-10 минути на ден и поне две седмици упражнения, за да видите резултат. Бъдете сигурни, той няма да закъснее!

Предлагаме ви едно прекрасно видео, с което да започнете!