frida.bg
грозде

2 лесни маски за лице против бръчки, направени с грозде

Достигнало до репутацията си на “крал на плодовете”, гроздето със сигурност заслужава уважение в грижата за кожата заради богатата си палитра от антиоксиданти. Въпреки че има над 10 000 сорта грозде в света, това, което всеки сорт притежава, е, че съдържат флавоноиди, антиоксиданти и алфа хидрокси киселини. Всички възрасти могат да се възползват от противовъзпалителните свойства, изсветляващите агенти и подобряващите уврежданията от слънцето.

Гроздето е фантастичен плод,
Гроздето е фантастичен плод, който е хубаво да използвате и локално, ако се борите с акне и / или с последиците от стареенето

 В кожата на червеното грозде се намира силно търсеният полифенол ресвератрол, който може да подобри здравето на сърцето, да увеличи производството на колаген и да неутрализира увреждането на свободните радикали. Следващия път, когато сте в магазина, вземете още една чепка и опитайте една от тези прости домашни маски.

Домашни маски за лице против стареене с грозде

За първата домашна маска против стареене се нуждаете от яйце и 6-7 гроздови плода. От яйцето ви трябва белтъкът. Отделете белтъка от жълтъка. Вземете белтъка и го сложете в блендер. Сложете и гроздовите зърна. Пасирайте добре това съдържание, докато стане на нежна каша. Имайте предвид, че маслото от гроздовите семки, което ще се получи, също е много полезно.
След като сместа стане пенлива, използвайте четка за лице, за да приложите маската върху лицето и шията, като мажете отдолу нагоре. Оставете за 15 минути, след това изплакнете внимателно и намажете с овлажняващ крем.

Маска за премахване на пигментация
Маска за премахване на пигментация по кожата на лицето с грозде

Необходими са ви:
¼ домат
5-6 гроздови зърна

Просветляващите свойства на доматите и гроздето го правят мощно дуо, което се бори с възрастовите петна, слънцето и балансира кожата. В блендер пасирайте доматите и гроздето, създавайки плътна паста. Нанесете върху лицето и шията, като се концентрирате върху всякакви слънчеви петна или по-тъмните области. Оставете маската с грозде и домат за 20 минути, преди да изплакнете добре.

 

 

Снимки: pixabay