frida.bg
ретроградна Венера

Венера – ретроградна, мистериозна и пречистваща

Венера изпада в ретроградност в 10-тия градус на Скорпиона, смятан от астролозите за най-дълбокия, тайнствен и страстен знак на зодиака, и същинската точка на венерино „падение“. Настъпва период, в който всички зодиакални знаци ще бъдат подложени на силни усещания, свързани с интимните отношения, сърдечните терзания, споделените ресурси и сенките на миналото.

Венериният ретрограден цикъл носи в себе си силна и интересна символика, свързана с планетарната карта на периода. Началото му ще съвпадне с венериния знак на „заточение“ – Скорпион, а краят му ще я възвиси в нейния знак на „екзалтация“ – зодия Везни. Небесната символика на тази планетарна композиция се допълва от трансформационната енергетика, заложена във венериния преход от Вечерница в Сутрешна Звезда, който ще се извърши успоредно с ретроградния ход на женската планета.

Ретроградният цикъл на Венера през Скорпион и Везни ще бъде колкото тъмен и кризисен, толкова трансформиращ и пречистващ. Той ще бележи важен транзит в живота на всички ни, който ще предизвика куража и смелостта ни да си дадем ясна сметка за това какво търсим, и какви са истинските ни желания, ще ни изправи пред неподправените истини на сърцето, и ще ни накара да си признаем кои сме всъщност и защо сме тук…

ретроградна Венера

Намираме се в зенита на венерината ретроградна буря, която е скрита и подмолна, и поради това още по-разрушителна и способна да преобразява.

Венера олицетворява женската натура и енергетика и всичко, свързано с женската цикличност, слабости, падения и трансформации. По време на венериния ретрограден ход, точно тези слабости ще ни застрашават и препъват, водейки ни към малката блещукаща светлина в края на тунела.

Внимавайте с хора и ситуации от миналото, които изневиделица ще се материализират в настоящето, пазете се от прекомерни харчове, от излишна показност и претрупаност, от краткотрайни сексуални увлечения, скрити под маската на мними любови, от разкъсващи душата усещания на ревност, несигурност, колебания, липса на търпение, истерии и всякакъв род нервни изстъпления, характерни за ретро-цикъла на женската планета…

Венера ще бъде ретроградна от 5 Октомври до 16 Ноември, но опасностите, които крие нейното ретроградно „заточение“ ще затихват постепенно до пълното изчезване на ретроградната сянка, която ще тегне върху нея още известен период от време.

Венерината трансформация от Вечерница в Светлоносна сутрешна звезда ще бележи с печата на ретро-цикъла си всички зодии. Всички ние ще бъдем подложени на нейните вътрешни терзания и спазми до самия край на пълното си емоционално пречистване.

Ето кои ще бъдат мантрите, с които представителите на всяка една зодия могат да съхранят и обновят енергията си сред венерината буря от тъмни страсти и желания:

 

ретроградна Венера

Овен

Остави тъмната страна на своите желания да се отпуши и пречисти – в тази буря се крие ключът към магическото изцеление.

 

ретроградна Венера

Телец

Истинското партньорство изисква равнопоставен обмен на ресурси и енергия, за това попитай сърцето си дали получава толкова, колкото дава!

 

ретроградна Венера

Близнаци

Дали работата и сърцето ви се движат в синхрон или е време да потърсите нови посоки за разгръщане на потенциала си?

 

ретроградна Венера

Рак

Свободата на избор носи неподозирана наслада – изберете най-малко отъпканият път, дори и той отново да ви отведе към вече познати места и хора от миналото.

 

ретроградна Венера

Лъв

Отворете сърцето си за повече женска енергия, защото сърцето и душата жадуват за безрезервна прошка и отдаване – само така ще излекувате болката на миналото.

 

ретроградна Венера

Дева

Гледката отвисоко е най-добра – застанете на върха без страх и потърсете отговора с вяра в сърцето си.

 

ретроградна Венера

Везни

Душата е красива, но ранима материя – погрижете се за нея и тя ще ви върне към хора и ситуации, отдавна оставени в минало, там ще намерите някои важни отговори относно бъдещето.

 

ретроградна Венера

Скорпион

Прегърнете красотата, която таите в себе си и бъдете модел за подражание – толкова ще ви отива!

 

ретроградна Венера

Стрелец

Доверете се на интуицията си, на красноречието на сънищата и на силата на подсъзнанието си. Така ще отключете блокажите и ще промените настройката.

 

ретроградна Венера

Козирог

Преоценка на старо приятелство или партньорство ще спомогне личното ви израстване, ще донесе нов смисъл и вдъхновение.

 

ретроградна Венера

Водолей

Предизвикателствата се посрещат очи-в-очи. Време е да украсите кораба-майка с величественото си присъствие и да поемете елегантно управлението му.

 

ретроградна Венера

Риби

Да приемем фактите такива каквито са – без илюзии и негодувания, и с поглед към хоризонти отвъд досегашните ограждения.