Връщате се от работа и сте доста уморени или не сте, но пък копнеете за нещо сгряващо? Чудесно! Ние имаме предложение за вас, което лесно може да се направи, не се нуждае от много внимание и е богато на вкус, леко подправено кремообразно ястие. Вижте тази прекрасна рецепта за веган кокосова супа с печен карфиол.
Тази рецепта съдържа само 317 калории, богата е на протеини, фибри и е нискомазнинна.
За рецептата за кокосова супа с печен карфиол са ви необходими следните продукти:
2 глави лук
600 г карфиол
4 скилидки чесън
1 пълна чаена лъжичка канела
1 пълна чаена лъжичка микс от подправки
зехтин
1 шепа неподсладени кокосови стърготини
Кокосово мляко
600 мл зеленчуков бульон
2-3 супени лъжици лют червен пипер
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180 ° C. Обелете и нарежете лука на тънки полумесеци, след което нарежете карфиола на равномерни розички. Ако има листа по карфиола, не ги режете, печете и тях.
Поставете всичко в тава за печене с небелени скилидки чесън и поръсете с канелата и микса от подправки. След, което залейте с тънка струя зехтин.
Така всичко заедно сложете във фурната за 25-30 минути, докато се приготви и дори хване приятен загар.
Поръсете кокосовите стърготини на малка тава и изпечете във фурната за последните няколко минути, за да ги препечете – на тях им трябват само 3 до 4 минути.
Когато зеленчуците са готови, извадете скилидките чесън, а зеленчуците сложете отделно в голяма тенджера. Стиснете чесъна от обвивката му и го добавете също. Изсипете кокосовото мляко, добавете сол, ако чувствате необходимост и леко го доведете до точка на кипене.
Намалете малко котлона и оставете да къкри за 5 минути, след това махнете от огъня. Пасирайте супата, докато стане сметанено гладка. Ако стане много гъста може да добавите повече вода.
Опитайте и сложете още от подправките, ако е необходимо и сервирайте поръсено с препечените кокосови стърготини и малко от лютия червен пипер.
Снимки: pixabay