frida.bg
връзка

3 неща, които да направите преди да започнете нова връзка

Всички ние копнеем най-сетне да намерим човек, с когото да изградим истинска връзка. Е, според собствените ни възприятия. Най-често под “истинска” разбираме такава, в която има любов, разбиране, подкрепа и доколкото е възможно – сигурност. В този ред на мисли създаването на нова любовна връзка може да се случи по два начина. Няма правилен и грешен начин да се влюбиш. Но е истина, че има “сляп” и “осъзнат” начин да подходим към любовта. Какво имам предвид?

Сляпата любов е такава, в която липсва съзнание. Тя просто се случва, а механизмът е подсъзнателен. Сляпата любов ни помага да разберем къде са раните ни, комплексите ни, болките ни, за да можем в края на краищата да срещнем себе си чрез нея. Когато упорито отказваме да си научим уроците и да “прогледнем” този сценарий може да се повтори отново и отново, и отново.

Какво е различното при осъзнатата любов? Е, не става въпрос, че при осъзнатата любов няма изпитания. Разликата е, че при нея си даваме време да си научим уроците и да израснем. Вместо да се въртим в омагьосан кръг от едни и същи грешки и разочарования, правим нещо различно. Даваме си време, в което…

… да преодолеем старите емоции

Старият емоционален багаж няма да си тръгне сам, трябва да го оставим ние. А няма как да го оставим, докато не сме осъзнали, че го носим и не решим напълно съзнателно да го изоставим. За да ни олекне.

… да научим важните уроци

Всяка приказка, която разлиствахме като деца, завършваше с позитивна поука, която ни оставяше с приятно чувство. Всяка любовна приказка също трябва да завърши по позитивен начин. Каква е поуката от предишната ви връзка/връзки? Може би трябва да се научите да казвате “не” и да защитавате границите си? Да се грижите повече за себе си или да бъдете по-смели в изразяването на чувствата ви? Каквато и да е тя, да научим важните уроци от предишните си връзки подготвя здрава основа за бъдещите ни отношения.

… да се научим да се забавляваме

Когато отворим сърцето си за радостта започваме да привличаме хубави събития, случайности и … хора. Ако сме мрачни и депресирани вероятността да срещнем мрачен и депресивен партньор е голяма. Трябва да се научим да се забавляваме и да намираме радостта в живота си. Едва тогава ще можем да срещнем човек, който ни резонира, но по един позитивен и далеч по-усмихнат начин.