frida.bg
уют

Създайте уют у дома, който да ви стопли

Топлият и комфортен дом ще ви отпусне след забързания ден. Приветлива и удобна, хубавата къща винаги ще ви приветства да се отпуснете и насладите на миговете в нея. Мекият килим, например, играе важна роля за създаване на уютна атмосфера в стаята и предлага не само красив външен вид, но и желаната топлина през зимата. И това е само един акцент, който служи в името на домашния уют. Вижте още идеи!

Неутрални цветове и меки килими

Неутрални цветове и меки килими

Ние всички имаме собствени идеи за комфорт и уединение. Но като цяло използването на меки тъкани и аксесоари създават усещане за топлина във всяка стая. Мекият килим е решение, което може да повиши комфорта във всяка стая.

Може да създадете уютни кътчета с помощта на мек килим на пода под масичката за кафе, например. Килимите са идеалната идея, ако искате да създадете уют у дома, особено ако имате дърво или плочки, защото те държат краката ви на топло.

Вече дори има дизайнерски стил или тенденция, наречена „уют” – това е начин на живот

Повечето от нас биха се съгласили, че предметите и настроенията са неразривно свързани. Ако мебелите или облеклото са груби и неприятни, то е естествено да се каже, че това не предизвиква чувство на щастие и спокойствие. Домовете, които са решени, без абразивни тъкани и са изпълнени от меки и удобни, са в пъти по-уютни. Можете лесно да приложите тази промяна в дома си, като замените старите, износени дамаски за уютни алтернативи като калъфки за възглавници от пухкава изкуствена кожа и меки килими.

Запалете огън в дома си

Запалете огън в дома си

Нищо не създава повече уют от есенен хол с камина. Да, знаем, вероятността да имате комин и работеща камина е минимална. Със сигурност обаче знаете какво става когато запалите и наблюдавате огъня – как вашите грижи се разпадат и остават някъде далече. Както казахме, знаем, че вероятно нямате камина, но не се притеснявайте. Електрическите камини са сравнително евтини и лесни за инсталиране, докато виртуалните видеоклипове с камина заливат интернет.

Естествена светлина

Ако работите в офис, вероятно знаете, че някои видове светлина са по-добри за здравето на вашите очи от други. Докато ярките, студени светлини могат да ви помогнат да сте по-продуктивни по време на работа, в  дома ви тази светлина ще създаде само стрес. За да подобрите усещането за хигиена във вашия дом, изключете или затъмнете ярките осветителни тела и сменете хладните крушки за топли алтернативи. Можете допълнително да увеличите този ефект, като използвате свещи и малки лампи за маса, за да придадете на уюта си успокояващо усещане.

Повече с по-малко

Повече с по-малко

Минимализмът в наши дни има все повече смисъл, не само че създава уют, но и по-малко бъркотия. Това е лесна стъпка, която ще ви помогне да организирате своите вещи и да намалите нивото на стрес.

Слушайте музика

Уютът е специална атмосфера, която се създава колкото с обзавеждането, толкова и с някои духовни аспекти, като например успокояващата и позитивна музика. Тъй като музиката е идеален начин да успокоим ума си, препоръчваме да инвестирате във висококачествена аудио система, която ще издържи теста на времето.

 

Снимки: pixabay