frida.bg

Започни късно, и други правила за успех в живота

Нека го кажем така, ние сме поколение, което руши стените на миналото и изгражда нови мостове към едно напълно различно утре. Всичко старо остава назад, а бъдещето все още има сравнително неясни контури. Не случайно повечето от нас се лутат в себе си – какво искам, кой съм, къде искам да бъда? Животът ни сблъсква с предизвикателства на промяната в едно с предизвикателствата на собственото ни развитие. В динамиката на това разместване на социални и личностни пластове имаме само един избор – да прегърнем реалността такава, каквато е! Кои са правилата за успех в живота, на които да се доверим в това динамично ДНЕС?

Започни късно

Да, динамиката предполага развитие. Понякога имаме нужда от по-дълъг инкубационен период, в който идеите ни да узреят и да се подготвят за осъществяване. Бързането не винаги е правилното решение. Дайте си време, в което да наместите вътрешните си пластове. По-добре късно, отколкото никога, нали? Със сигурност това ще доведе до по-добър резултат!

Започни отначало

За много от нас промяната изглежда заплашителна. Със сигурност тя ще срути старото възприятие за вас самите, но в същото време – ще създаде ново. Такова, което отговаря в много по-голяма степен на човека, който сте днес. Никога не е късно да започнем от начало. Вчера е различен ден от днес. И ако сте готови за промяна – защо не?

Бъди несигурен

Как да сме сигурни в каквото и да е, когато времената, в които живеем са несигурни сами по себе си. Желанието ни за сигурност често е в основата на много вътрешни противоречия и житейски конфликти. Премахнете напрежението си от раменете си и си позволете да бъдете несигурни. Защото това означава, че сте в крак със съвременния динамичен дух.

Бъди различен

Ако се опитвате да бъдете като някого другиго, това със сигурност няма да сработи. Всеки от нас е добър в нещо, а повечето таланти идват от бъдещето /новите професии/, а не от миналото. Затова се осмелете да мислите, да постъпвате и дори да се обличате различно – това е пътят към откриването на новите светове, които откриваме днес.

Пробвай

Всеки опит е ценен, независимо дали води след себе си моментален резултат или не. Важното тук е да не спираме да опитваме. Стратегията проба/грешка ни учи на изключително важни умения за живота, които ще ни помогнат да изградим себе си и в последствие – своя уникален житейски триумф!