frida.bg

3 иновативни рецепти с яйца, които ще ви държат сити през целия ден

Яйца за закуска, обяд или вечеря? Каквото и да изберем ще бъде правилен избор! Яйцата са отличен източник на висококачествен протеин, който участва в изграждането и възстановяването на мускулите.

Яйцата засищат глада ни за дълго и ни доставят важни витамини и минерали, сред които Б12, Б6 и А, како и магнезий, желязо, калций, цинк и мед.

Отвъд добре познатите ни традиционни рецепти – яйца на очи или омлет, ви предлагаме няколко иновативни начина да ги похапвате за закуска, обяд или вечеря. Гарантираме, ще си оближете пръстите!

Закуска: варени яйца върху препечен хляб

Макар на пръв поглед тази рецепта да изглежда стандартна, не е съвсем така. Няколко малки, но важни елемента я превръщат в различна и уникална!

Какво ви трябва?

  • 4 яйца
  • 2 препечени филийки пълнозърнест хляб
  • 10 чери доматчета
  • 1 с.л. балсамов оцет
  • няколко листа босилек

Поръсете доматчетата с балсамовия оцет и ги запечете в тавичка, докато омекнат. Кипнете вода в малка тенджера, намалете температурата и счупете вътре яйцата едно по едно. Варете, докато белтъците започнат да се втвърдяват. Извадете яйцата внимателно и ги подсушете. Поставете ги върху препечения хляб, добавете запечените доматчета и украсете с босилек. имате бърза, лесна и изключително вкусна закуска!

Обяд: яйца в ароматна тортила

Какво по-вкусно за обяд от тортила, пълна с яйца? Е, трябва да опитате тази рецепта и да прецените сами!

Какво ви трябва?

  • 4 яйца
  • 2 тортили
  • доматена салца/пюре
  • нискомаслена сметана
  • кресон (или прясна зелена подправка по избор/

Разбийте яйцата заедно с малко сметана /около 100мл./ и ги запържете в тиган с незалепващо покритие. В друг тиган затоплете тортилите като покриете дъното с малко зехтин. Прехвърлете ги в чинии и ги намажете с доматената салца. добавете бърканите яйца и зелената подправка, нарязана на едно. Завийте тортилите и им се насладете с усмивка!

Вечеря: запечен омлет с чушки

Това е една от любимите ми рецепти за приготвяне на яйца! Просто е, а резултатът е зашеметяващ!

Какво ви трябва?
  • 8 яйца
  • 3 печени червени чушки
  • 3 с.л. зехтин
  • пресен босилек
  • 1/2 ч.л. сол

Предварително загрейте фурната на 180 градуса. Най-добре е да използвате предварително изпечени червени чушки, тъй като те няма да отделят допълнителен сок. Нарежете ги на ивици и смесете с разбитите яйца и нарязания на едро босилек. Изпечете във фурната докато яйцата се стегнат. Имате готов за минути киш с яйца, който ще ви изненада!