frida.bg

Как да се превърнем в “звезда” на работното място?

Всеки от нас иска да бъде забелязан, видян, оценен на работното си място. Това ни кара да се чувстваме удовлетворени от работата си, повишава енергията и мотивацията ни за нови постижения. Всеки иска да бъде “звездата” в колектива – колегата, който с лекота завладява сърцата на хората и успешните проекти. Вместо да оправдаваме тези “любимци” с вродената им харизма и късмет, нека се замислим кои качества да развием, за да започнем да светим все по-ярко и самите ние да се превърнем в магнетична “звезда”!

Надеждност

Едно от най-важните и изключително ценени качества, които можем да притежаваме на работното си място, е качеството надеждност. Какво означава това? Можем ли да изпълняваме обещанията си? Думите ни подкрепени ли са от дела или говорим “празни приказки”? Може ли да се разчита на нас? Доколко можем да оправдаем надеждите на хората, с които работим? Когато развиете това качество, ще видите как все повече хора се обръщат към вас за насока, съвет и помощ, а това няма да ви остави незабелязани.

Отзивчивост

Една дума, която все по-рядко използваме в ежедневния си речник – отзивчивост. Когато мислим само за себе си ие поставяме бариера между себе си и другите и всъщност се лишаваме от възможността да бъдем забелязани и защо не – да получим повишение?! Когато развием умението да мислим за себе си като част от цялото всъщност ние ставаме отзивчиви – готови да помогнат, да сътрудничат, да подкрепят, а това е ключово умение в екипната работа.

Постоянство

Тук става дума за вътрешна стабилност и постоянство на характера, които включват умения за овладяване на емоционалните състояния и възможност за бърза адаптация. Факт е, че понякога има неприятни ситуации, но е важно да не губите вяра в себе си, както и в това, че с постоянство нещата ще се финализират успешно както за вас, така и за другите.

Инициативност

Няма как да пропуснем това важно качество – инициативите ще накарат колегите, а и мениджърите да ви забележат. Това означава, че вие сте пълни с енергия, ентусиазъм и нови идеи, които искате да вложите в постигането на общата цел. Бъдете усмихнати, позитивни и когато имате идея – споделете я!

Ентусиазъм

Това  е най-важната съставка в рецептата за неустоима харизма! Има нещо магнетично и притегателно в хората, които вършат работата си с ентусиазъм. Те изглеждат щастливи, уверени и пълни с енергия, а това няма да остане незабелязано. Опитайте да вършите задачите си с ентусиазъм и съвсем скоро ще видите как самите вие сте се превърнали в звезда, която привлича късмет, успехи и изобилие!