frida.bg

Полезни съвети как да подготвим първолака за първите дни в училище

Независимо дали детето ви има създадени навици в детската градина или е адаптивно към промени, стартирането на училище е голяма работа! Ето защо е полезно да се запознаете със следващите редове, които ще ви дадат практична информация как да успокоите своето дете в първите дни от новия му живот.

Ето няколко прости стъпки

Ето няколко прости стъпки, които можете да предприемете по пътя към страхотна нова година в училище!
Посетете училището или класната стая преди първия учебен ден

Някои учители канят семействата да посетят предсрочно класната стая. Но ако не посетите предварително училището и класната стая, можете да помислите да поканите учителя да дойде в дома ви на гости. Така детето ще го приеме като близък, като човек, който е гост на дома му.

Прочетете класически и любими книги на поколения деца преди стартирането на училище

Литературата е чудесен начин да предизвикате дискусия, свързана с постъпването в училище и неговият смисъл. По този начин ще облекчите своето дете, а няма да го отвратите и от училището. То ще бъде подготвено в спокойна, домашна атмосфера за предстоящото.

Говорете с детето си за чувствата му към училището, съучениците, учителите и новите дейности
И практика, практика, практика!

Да го ​​научите как да се подготвя всяка сутрин за ходенето до училище изисква време и практика. Полезно е да се практикува това преди да е дошъл първият учебен ден. Играйте, че е учебен ден и преминете през стъпките на ставане, обличане, хранене и излизане на вратата. Дори може да напишете този график, за да помогнете на детето да си спомни всичко, което трябва да направи.

 Репетирайте уменията си за самопомощ като обличане, събличане и измиване на ръцете. Вашето дете ще се чувства по-уверено, когато трябва да направи тези неща за училище.

И практика, практика, практика!

 Направете малък семеен албум

Не можете да бъдете с детето си постоянно, но вашите снимки могат! Процесът на създаване на фотоалбум заедно е проект за свързване и успокояване. Използвайте малък, мек пластмасов албум (наличен в повечето магазини за левче), който лесно може да бъде измит, пренесен и целунат!

Попитайте детето си каква лека закуска иска за училище. Пазарувайте заедно и го ангажирайте в правенето и опаковането на закуската.

Отидете в училище

 Облеклото и артикулите вече са популярни в училище не само сред големите, но и сред малките. Не е твърде рано да започнете ритуала на пазаруване за специални училищни облекла или раница. Не е нужно да е нещо скъпо. Дори елементът “нови” ще има значение, когато е предназначен специално за връщане в училище.

 

Снимки: pixabay