frida.bg

Море, вода, слънце, сол и пясък: как да третирате кожата си след този коктейл от дразнители

Какво по-прекрасно от един ден на плажа? Може би няма нищо по-отпускащо, подмладяващо и психически презареждащо от красив ден, прекаран на слънце сред звука на морето и уханието на солената вода във въздуха. Със сигурност има причини, поради които плажът е една от най-предпочитаните ваканционни дестинации и защо хората от всички възрасти се ровят по бреговата ивица през лятото. Но какво може да се обърка с кожата ни по време на тази любима почивка? Вижте какво да правите, за да не се обърка нищо!

Е, от гледна точка на вашата кожа, много неща могат да се объркат дори само с един час на плажа. Слънцето не е по-силно на плажа, отколкото е навсякъде другаде, просто вие сте по-склонни да изгорите на плажа, защото сте по бански костюми и там липсва добра сянка. С толкова много изложена кожа на припек, едва забележима сянка и много вода за измиване на слънцезащитните ви продукти, не е чудно, че слънчевите изгаряния са такъв преобладаващ резултат от един ден, прекаран на брега.

За да се чувства страхотно вашата кожа след ден на плажа,

За да се чувства страхотно вашата кожа след ден на плажа, добра идея е да й дадете малко повече грижа след излагането на слънце

 Плажът предлага перфектната комбинация от потенциални дразнители за кожата. Между солената вода, слънцето и пясъка, ще дължите на кожата си малко повече грижа после, ако искате наистина да се насладите на свежия й блясък през лятото.

Ето няколко съвета как да запазите доброто си усещане на кожата и да изглеждате чудесно след плажа:
Не се дехидратирайте

Слънцето изсушава кожата ви и единственият начин да възстановите тази влага е да пиете много вода. Содата, колата, кафето и чаят не вършат работата, която прави водата, когато става въпрос за хидратация, така че не забравяйте и докато сте на плажа и като се приберете да не спирате буквално да се наливате с вода.

Хидратирайте и кожата си

Освен да пиете много вода, хидратирайте и кожата си с овлажнител на основата на алое. То има способността да успокоява всяко потенциално слънчево изгаряне, което е налице, и ще ви помогне да охладите кожата си, потискайки всяко дразнене, което може да започне да ви причинява дискомфорт.

Охлаждайте се

Охлаждайте се

Избягвайте да вземате топъл душ или гореща вана след излагане на слънце. Хладният душ ще помогне да се намали изгарянето, което от своя страна намалява дразненето. Ако има особено проблематични области, можете също така да намалите зачервяването със студен компрес.

Най-доброто, което можете да направите за кожата си, е да бъдете активни към нея

 Поставете слънцезащитни продукти, преди да излезете на плажа и не забравяйте да се мажете на всеки  30 минути, докато сте навън. Носете защитно облекло, като шапка или шал, ако ще се излагате  на пряка слънчева светлина за продължителен период от време. Накрая, когато се приберете, първата ви работа трябва да е отново грижа за кожата. Колкото по-скоро я овлажните, толкова по-добре ще бъдете и вероятността  да се обелите по-късно е по-малка.

 

 

Снимки: pixabay