frida.bg

5 хранителни добавки, които могат да ни освободят от акнето

Видът на кожата е естетичен проблем, но също така говори много за нашето здравословното ни състояние. Кожата е един от важните органи за детоксикация и акнето често сигнализира за прекалено натрупване на токсини в организма. От друга страна, кожата е свързана с хормоналната и нервната ни системи. Всеки дисбаланс във всяка от тях води до кожни проблеми, един от най-явните сред които е появата на акне.

Един от начините да решим проблема с акнето е да променим начина си на живот. Например, можем да изчистим тялото си от токсини, да се храним здравословно, да намалим млечните продукти, да пием достатъчно вода и да спортуваме. Но ако имаме актуален проблем, който сериозно започва да ни притеснява, можем да се доверим на правилните хранителни добавки. Те имат способността да ни помогнат да решим проблема отвътре навън. Предлагаме ви 5-те най-добри хранителни добавки, които се препоръчват от нутриционистите за ефективно лечение на акне.

Цинк

Според нови изследвания в областта на дерматологията, акнето е пряко свързано с ниските нива на цинк в организма ни. Цинкът притежава способността да намалява бактериите, които предизвикват появата на акне. Той също така е силен антиоксидант, който намалява влиянието на хормоналния дисбаланс върху кожата. Когато започнем да приемаме цинк с храната или под формата на хранителна добавка ние започваме да неутрализираме проблема ефективно отвъттре навън.

В-комплекс

Витамините от групата В участват в преобразуването на въглехидратите, протеините и мазнините в енергия, но също така регулират храносмилателните процеси. Те имат активно участие в поддържането на нерната система и имунната ни защита. Витамините от групата В подпомагат здравия вид на кожата ни. Това е една от важните добавки, на които да се доверим ако страдаме от акне и други кожни раздразнения.

Бета каротин

Витамин А (бета каротин) предпазва тялото ни от окисляване, стимулира имунната ни система и предпазва кожата от вредното влияние на UV лъчите. Освен това, бета каротинът се грижи за това порите ни да останат чисти и свити, за да не се запушват и възпаляват. Бета каронинът е силен антиоксидант, който намалява възпаленията по кожата, но и в цялото тяло.

Бирена мая

Бирената мая усилва имунната ни защита, дава ни енергия и не на последно място -подобрява състоянието на нашата кожа, коса и нокти. Бирената мая се препоръчва за ефективно природно лечение на акне и намаляване на кожните несъвършенства. Тя също така е богата на витамини от групата В, както и на аминокиселини, фибри и минерали, сред които желязо, цинк, магнезий и хром.

Пробиотици

Ако не приемате достатъчно пробиотици в хранителния си режим несъмнено ще имате неприятни странични ефекти като затруднено храносмилане, проблеми с кожата, гъбични инфекции, чести настинки и намален имунитет. Добавете повече пробиотици в диетата си или се доверете на качествена хранителна добавка. Пробиотиците ще ви помогнат да имате не само на хубава кожа, но и на силна имунна система, балансирано тегло и високи нива на енергия.