frida.bg

Пълно лунно затъмнение във Водолей: Преломнo и разтърсващo!

Най-дългото пълно лунно затъмнение за века ще се случи днес, 27 юли, около 9 часа вечерта българско време. Този път то ще бъде видимо за голяма част от Земята. За около 4 часа Луната няма да има достъп до блясъка на Слънцето и земното небе ще бъде лишено от отразената му светлина. Видимата Луна ще бъде обагрена в червено – повод да бъде наричана в някои източници Кървава Луна. За онези точки от земното кълбо, в които затъмнението ще се падне през нощта, необичайно дългият мрак ще бъде особено осезаем. Но дори и там, където лунното затъмнение няма да бъде видимо, влиянието му ще бъде усетено на екзистенциално ниво под формата на вълна от трансформиращи преживявания и събития с мощен емоционален интензитет.

Пълно лунно затъмнение

Мощната енергия, която ще се излее върху Земята в периода на това затъмнение ще бъде в пъти по-силна от въздействието на обикновените пълнолуния.

Затъмненията са давали поводи на много култури в миналото да търсят мистична и езотерична трактовка на феномена. Според много древни вярвания, както и редица съвременни тълкувания, затъмненията не бива да бъдат пряко наблюдавани заради тъмната енергия, с която мнозина вярват, че са наситени. За това пък пълната червеникава Луна ще излъчва особено магичен блясък, който при определена вътрешна настройка би могъл да има траен положителен отпечатък на идейно и интелектуално  ниво.

Пълно лунно затъмнение

Едно е сигурно – в периода на затъмнението ще бъдем по-емоционални от обикновено, а рискът от физически, душевни, социални и емоционални сътресения видимо ще ескалира.

Енергията на пълната Луна, чиято рефлектираща мощ ще бъде затъмнена от Земята за 3 часа и 55 минути ще бъде интензивна сама по себе си. Не пропускайте да й се насладите и да попиете от нейната мощна енергия докато сияе в пълната си прелест на фона на нощното небе.

Допълнителен аксесоар в наситения с напрежение ефир ще бъдат и петте ретроградни в периода на затъмнението планети. Най-силен астрологичен ефект върху Земята ще имат ретроградния Марс и вече ретроградния от вчера Меркурий.

Заедно, кървавата Луна в тандем с яркия силует на червената планета, която се намира в една от най-близките си точки до Земята, ще маркират своя магичен отпечатък върху нашите емоции и психика.

Пълно лунно затъмнение

Затъмненията имат способността да отварят портали към нови измерения.

Затъмненията, особено пълните лунни затъмнения,  са магични моменти, в които се отприщва енергия с едновременно разрушителен и съзидателен характер. Тя прониква стихийно през отворилия се космически портал, за да отключи нещо в съзнанието ни. Идеи, прозрения, решения стават видими и очебийни повече от всякога.

Настава време да облеем в светлина неща, които са дремали до сега във и около нас. Нещо ще бъде разрушено и друго ще дойде на негово място.

Запазете самообладание и бъдете съсредоточени. Използвайте енергията в позитивен план и не позволявайте на агресията и свръх-емоционалността да ви заслепят и объркат.

Ето какви ще бъдат основните астрологични аспекти на конкретното мощно лунно затъмнение през юли 2018г. от гледна точка на нашата планета и нейните обитатели:

Пълно лунно затъмнение

Някои астролози сравняват ефектът от настоящия коридор на затъмнения с физиологията на раждането.

Последните няколко месеца бяха особено напрегнати, интензивни и емоционално заредени за всички нас като кулминация на този космически коридор от последователни затъмнения. И ето, че кървава Луна изгрява с пълен блясък във въздушния знак на Водолей. Тя ще затвърди тенденцията всичко около нас и вътре в нас да претърпи конструктивна промяна и осъзнаване. Това преломно пълнолуние с пълно лунно затъмнение е част от процес, започнал миналото лято, който ще намери днес своята кулминация, но няма да приключи преди началото на 2019 година.

Припомнете си теми и ситуации, изкристализирали още в периода 1998 – 2000г. Те отново ще надигнат глава, но в нов образ и нови конфигурации. Тяхната основна цел и движеща сила отново ще бъде нашето самоопределение като личности, връзки и желания.

Настъпва периода на истинските контракции преди да се роди нашия нов свят, в който да се актуализира и нашето ново Аз. Въпреки своята болезненост, те обещават появата на нещо ново –  по-красиво, по-добро и по-съвършено.

Намираме се в окото на бурята – транзита между старото и новото.

От съществено значение в този момент е да останем фокусирани, за да дадем живот наяве на онова, което живее дълбоко в нас. Нека отворим онези заключени места в сърцето и съзнанието си, които е време да осъзнаем и осветим.

Време е да проумеем своите дълбоко вкоренени модели на мислене и поведение, своите травми и болки, своите скрити желания. Време е да се излекуваме.

Пълно лунно затъмнение

Това затъмнение е изпитание за всички.

Нека осъзнаем болките, травмите и скритите си страхове. Нека ги извадим на показ и ги трансформираме в нещо градивно и вдъхновяващо.

Да бъдем търпеливи и отстъпчиви в отношенията си, да си дадем пространство да дишаме и дълбаем все по-надълбоко в нещата – това е най-висшият дар, който можем да подарим на себе си и на близките си в този сюблимен космически момент!

Пълно лунно затъмнение

Доверете се на своите вътрешен дух и сила!

Изровете своето истинско Аз изпод всички наслагвания на времето и пространството, които обитавате. Пречистете се от всички натрупвания и ограничения, наложени още от най-ранно детство.

Повярвайте в себе си и своята автентичност извън всякакви социални, политически и религиозни ограничения!

Поемете своята отговорност!

Спомнете си мъдрата сентенция на Оскар Уайлд:

„Бъдете себе си. Всички останали вече за заети.“