frida.bg

Масло от гераниум: за красива кожа и блестяща коса

Етеричното масло от гераниум пленява с уникален аромат и свойства, които обещават да направят кожата и косата блестящи от здраве и жизненост. Това уникално етерично масло с леко екзотично име всъщност има наш много познат сродник и това е здравецът. Приготвя се чрез парна дестилация, а ароматът му е наситен и опияняващ сетивата.

Етеричното масло от гераниум е използвано още в древен Египет като средство за разкрасяване и подмладяване, но също е познато и като начин за успокояване на емоциите и намаляване на стреса. Не на последно място, маслото от гераниум е високо ценено в парфюмерийната индустрия, тъй като перфектно се съчетава с други аромати за получаването на уникални комбинации парфюмни ухания.

Как да използваме етеричното масло от гераниум в нашия домашен ритуал за красота?
Като серум за лице

Просто втрийте няколко капки чисто масло от гераниум в почистена кожа на лицето, за да стимулирате възстановителните процеси, равномерен тен и блясък. Една от най-уважаваните ползи на етеричното масло от гераниум е връщане на жизнеността на кожата на лицето. Има защо!

Като серум за коса

Втрийте няколко капки масло от гераниум в скалпа, за да стимулирате растежа на косата. Можете също така да добавите 4-5 капки от него в шампоана си, за да засилите подхранващите му свойства.

За стягане на тялото

Масажът с етерично масло от гераниум подпомага премахването на задържаната вода в тялото като в същото време има стягащи свойства. За да подобрите мускулния си тонус, да се справите с подуването и да подмладите кожата на цялото си тяло смесете 5-6 капки масло от гераниум с 1 с.л. базово масло (жожоба или кокосово масло). Разнесете по цялото тяло с кръгови масажни движения.

За намаляване на стреса

Както знаем, прекомерното количество стресови хормони в тялото ни водят до поява на фини линии, сивкав тен и загуба на блясък. Етеричното масло от гераниум ще успокои нервната ни система и ще балансира емоциите ни. Когато сме спокойни и щастливи сме много по-красиви – убедете се сами!