frida.bg

Вдъхновяващите книги, които си струва да прочетете това лято

Търсите ли интересно четиво, в което да се потопите, докато събирате тен на плажа? Или, може би, докато слушате как дъжда ромони навън? Е, истината е, че това лято имаме по малко от всичко! А ние събрахме няколко вдъхновяващи нови заглавия, които да ви предложим за настроение, потапяне навътре и с нюанс на лятно приключение. Вижте какво сме ви приготвили…

„Наръчник за употреба и експлоатация на мъжа“ от Симеон Колев

Нека си признаем, това заглавие ни грабна на мига! С голямо чувство за хумор Симеон Колев ни дава практични съвети как да се справим с чудото, наречено МЪЖ в живота си. Как да общуваме с него, как да говорим за важните теми за нас, каквито са секса, брака, любовта, и как да оцелеем след появата на децата. Радваме се, че българският мъж все повече се замисля за нашата гледна точка и … трудности в общуването ни с НЕГО.

Издателство: ЕГМОНТ

„Жената на тридесет години“ от Оноре дьо Балзак

Прекрасно ново издание на класическия роман „Жената на тридесет години“ от френският писател Оноре дьо Балзак, в което е истинско удоволствие да се потопим с цялото си сърце. Издаден за първи път през 1842 година, романът е посветен на жената в нейните най-хубави години. Жули, главната героиня, не е нито добрият, нито лошият герой. Тя е просто човек. Интелигентна и чувствителна млада дама, Жули се омъжва за първия мъж, предизвикал нежни чувства у нея. Как ще се развият събитията в нейния живот и до къде ще я доведе търсенето на любовта след … любовта?

Издателство: Апостроф

„Буда на тавана“ от Джули Оцука

Вдъхновена от реални исторически събития, „Буда на тавана“ проследява историята на група необикновени японки, които емигрират в Сан Франциско, за да се омъжат за японци, които са виждали само на снимка. До къде може да ги отведе силата на една мечта? И могат ли малките победи в ежедневието и надеждата да ги водят по пътя на израстването? И до къде може да стигне едно смело женско сърце?

Издателство: Вакон

„Тази, която си отива, тази, която остава“ от Елена Феранте

„Тази, която си отива, тази, която остава“ е роман, който ще ви потопи в атмосферата на Неапол и съдбите на две стари приятелки, които се срещат отново, за да си помогнат така, както могат само две жени, които са решени да преборят трудностите в живота си и да посрещнат едно по-добро утро. История с неочаквани обрати и силата на упоритата надежда, която винаги ни показва най-верния за нас път.

Издателство: Колибри