frida.bg
конопено

Конопено масло за красива и защитена кожа на лицето

Конопеното масло все още не е особено популярно у нас, но няма как да не кажем, че е супер полезно както за нашето здраве, така и за безупречния вид на нашата кожа. Конопът е маслодайно растение и семената му са един от най-богатите източници на масла, които съществуват в природата. В конопеното масло ще открием 80% незаменими мастни киселини, а тази висока концентрация не се среща в нито едно друго маслодайно растение. Конопеното масло също така съдържа идеалната пропорция омега-6 и омега-3 мастни киселини, както и букет от витамини и минерали, сред които калций, желязо, фосфор, магнезий, цинк, мед и манган.

Как конопеното масло ще помогне за безупречния вид на нашата кожа?

Защитава кожата от свободните радикали

Конопеното масло съдържа богато количество от антиоксиданта витамин Е. Този мощен антиоксидант помага на кожата ни да се справи със свободните радикали като по този начин я предпазват от поява на фини линии и преждевременно остаряване.

Идеалната хидратация за мазна кожа

Конопеното масло е едно от най-добрите натурални масла за хидратация на смесената и мазна кожа. То не запушва порите и попива бързо, а ефектът е видим още след едно нанасяне. Втривайте няколко капки качествено конопено масло в кожата си всяка вечер преди лягане и още на сутринта ще забележите разликата.

Възстановява сухата и раздразнена кожа

Освен че не оставя мазни следи, конопеното масло хидратира епидермиса в дълбочина. Благодарение на богатото си количество витамин Е то има силно противовъзпалителното действие, регенерира и успокоява кожата и цялостно се грижи за нейното младежко излъчване.

Защита от слънцето

Конопеното масло съдържа SPF 6, но трябва да знаем, че то ни защитава само от UVB лъченията. Поради тази причина е добре да се използва като допълнение към стандартната ни висококачествена слънцезащита. Можем да използваме конопеното масло, когато сме на плажа. Така ще хидратираме, успокоим и подхраним кожата на лицето и тялото, докато в същото време събираме апетитен слънчев загар!