frida.bg
сексуално

Знаците, които показват, че не сте сексуално съвместими

Почти всяка жена е попадала в следния любовен сценарий. Той е чаровен, магнетичен и неустоим. Обожаваме чувството му за хумор и начинът, по който докосва сърцето ни. Той ни кара да се влюбваме в него все повече с всяка негова усмивка и искаме да споделяме времето си с него. Освен една много важна област – леглото. Той е прекрасен по всеки друг начин, но когато стане време за секс има нещо, което не е съвсем наред. Може би той не знае как да ви докосне или просто неговият ритъм не е вашият. Вероятно има много знаци, които показват,  че с новия ви любим не сте съвсем сексуално съвместими. Ние ще акцентираме на най-важните…

Сексуална хармония – що е то?

Когато говорим за сексуално съзвучие и хармония всъщност говорим за това до каква степен вашите естествени ритми за правене на любов съвпадат. Няма нужда да говорим в детайли. Ако помежду ви има съвместимост, вие ще знаете това. Ще усещате хармонията в енергиите ви и онова безмълвно отгатване на желанията, което ви кара да се разтапяте от блаженство. И обратното. Ако няма сексуална хармония, каквито и техники и похвати да използвате, вие просто не сте на една честота. И това ще става все по-забележимо с времето.

Взаимност, интимност, доверие

Това са 3 изключително важни характеристики на хармоничния сексуален живот. Взаимност вместо егоизъм и съобразяване само със собствените желания. Интимност вместо изолация. Доверие и откритост вместо страха да покажеш своята уязвимост и да – голота във всеки смисъл на думата. Ако един от двамата партньори не може да открие себе си или се съобразява с модели, наложени му отвън, той не може да се синхронизира с другия човек. Синхронът изисква присъствие, внимание, отгатване и фина настройка на енергийната честота на другия.

Какво да правим, когато ги няма? Приемете факта, че вероятно помежду ви няма сексуално напасване. Това може да се дължи на емоционален конфликт помежду ви. В този случаи можете да опитате да поправите нещата с откровен разговор или терапия на двойката. Ако липсата на сексуално синхронизиране е от самото начало на връзката ви може би става въпрос за различна енергетика. Нищо фатално. Ако припознаете себе си в тази статия, нека уточним, че понякога толкова ни се иска да повярваме, че сме намерили човека до нас, че сме склони да пренебрегваме някои ключови различия. Сексуалната съвместимост е сред тях. Не я пренебрегвайте!