frida.bg

Диета с кайсии: вкусен режим за отслабване в областта на талията

Лятото е идеалното време за разтоварващ режим само на плодове, а кайсиите са едни от най-полезните плодове, които в момента можем да намерим на пазара. Те съдържат букет от витамини – витамин В, С, А, К, Е, както и минералите калий, мед, манган, магнезий и фосфор. Богатото съдържание на бета каротин в кайсиите  стимулира имунната ни система и предпазва кожата от вредното влияние на вредните за здравето ни UV лъчи. в Кайсиите също са много добър източник на диетични фибри, които подобряват перисталтиката и ни помагат да се освободим от токсините.

Диета с кайсии – как да я направим?

Ако искате да направите лек разтоварващ режим изберете един ден в седмицата, в който да консумирате само кайсии, чай и вода. Ако обаче искате да се разделите с няколко сантиметра около талията си, направете разтоварващия режим в продължение на 2-3 дни. Това е монодиета с ниско съдържание на калории и мазнини, която облекчава работата на храносмилателната система. В същото време тя ни зарежда с изобилно количество витамини, минерали и фибри.

Какво трябва да знаем? Всеки ден се изяждат 1-1.5 кг. кайсии, разпределени на 5 порции. Междувременно можете да консумирате вода, зелен или билков чай. Ако имате нужда от енергия и допълнително подхранване хапвайте и 2-3 с.л. суров пчелен мед или 2 с.л. пчелен прашец – една сутрин и една вечер.

Препоръчително е да правите монодиетата с кайсии през уикенда.  Така тялото ви ще може да почива и да няма висок калориен разход. Разходете се сред природата, това ще успокои нервната ви система и така ще подпомогнете детоксикацията на тялото ви. Изберете качествени плодове с ниско съдържание на пестициди. Това е много важно, за да може организма ви да се очисти от токсините.

Можете да правите без проблем еднодневен пост на кайсии всяка седмица. Но 3-дневният пост се препоръчва не по-често от веднъж месечно. Нека уважаваме нуждите на тялото си, да слушаме сигналите му. И най-вече, да се грижим за него със здравословна и балансирана диета всеки ден!