frida.bg
интуицията

Как да засилим интуицията си с помощта на естествените камъни?

Интуицията ни е важен ресурс, който може да ни помогне да се справяме лесно с предизвикателствата на ежедневието, да взимаме правилни решения и да развиваме себе си в правилната за нас посока. Съвременният начин на живот ни предлага толкова много възможности, че често сме напълно объркани в коя посока да тръгнем или какво решение да вземем. Въпросът е, че много пътища изглеждат правилни, но само интуицията ни може да ни подскаже кой от всички тях е правилният точно за нас.

Интуицията ни показва кой е най-лесният и безболезнен път, по който можем да стигнем до … себе си. Колкото повече я следваме толкова по-добре ще развива животът ни, защото ще започне да се подрежда сякаш от само себе си. Без борба и без болка. Използвайте силата на естествените камъни, за да засилите интуитивната енергия в себе си и да се върнете отново към своя най-съкровен вътрешен извор на мъдрост и знание!

Аметист

Ще намерите аметиста в отенъците на лилавото и пурпурното. Той се асоциира с т.н. трето око и се смята за духовен кристал, който ни помага да се свържем с интуицията и висшите сили. Аметистът стимулира прозренията, ясновидството, вдъхновението, изцелението и трансформацията. Използвайте го по време на медитация или просто го поставете в ръка, затворете очи и се свържете със своя вътрешен извор на мъдрост.

Аквамарин

Аквамаринът ще намерите в нюансите на светлосиньото – цветът на чистата морска вода. На Изток аквамаринът е високо ценен, тъй като се смята за камък на пророците и мистиците. Той придава чистота и ясно виждане на този, който го носи. Този вълшебен камък ще засили психическите ви способности, ще премахне менталните бариери, които ви пречат да виждате ясно реалността и ще ви дари със силна интуиция.

Малахит

Малахитът притежава тъмнозелен цвят с характерни спирали от по-светли или по-тъмни ивици. Малахитът засилва интуицията и повишава вибрациите на човека, който го носи. По този начин той става по-възприемчив към фините интуитивни послания и сигнали. Също така малахитът ще ви предпази от негативна енергия и ще ви помогне да се потопите в медитация.

Турмалин

Търмалинът се среща в най-различни цветове – от черно, зелено, лилаво, розово и комбинации между тях. Той е изключително силен камък, който ще ви предпази от чужда енергия и ще отключи творческите ви способности. Когато турмалинът има лилави и виолетови нюанси, той подпомага отключването на интуицията и свръхсетивните възприятия. Той ще ви помогне да виждате реалността без илюзии. Също така, ще ви даде прозрения, които ще ви предпазят от неблагоприятни ситуации и хора.