frida.bg
Ретрограден Марс

Ретрограден Марс: Време за вулканични трансформации и пробив в съзнанието!

Движението на планетите в Слънчевата система следва своя цикличност. От перспективата на Земята, в определен момент всяка една планета става стационарна и навлиза в период на ретроградност. Макар и оптическа измама, този феномен има мощно астрологично влияние върху Земята, особено що се отнася до ретроградния ход на Марс – планетата-войн, символ на мотивацията и действието. Очаква ни период, в който Марс спира директния си марш и започва движение обратно по посока на зодиака, като че ли оттегляйки поддържащата си сила. Пригответе се за период на мним застой, в който силата и действието ще се проявяват с отрицателен знак и под мощно налягане, наподобяващо назряваща вулканична активност. Бъдете внимателни и изпускайте парата на порции, за да избегнете катаклизми и аварии.

Ретро Марс

Добре дошли на едно от най-мащабните астро-събития за годината – периода на ретрограден Марс, който се случва веднъж на около две години. Толкова трае цикъла на Марс по отношение на Слънцето и Земята, в който се осъществяват неговите основни принципи, свързани с мъжката енергия, силата и способността ни за житейска самореализация.

От 26 юни до 27 август планетата на силата, енергията и движението Марс ще бъде ретроградна в знаците на Водолей (в началото на фазата) и Козирог (в края на фазата). Ретроградната сянка ще продължи да ни влияе и след края на периода, така че пригответе се за изпитания поне до 9 октомври.

Ефектът на Марсианската енергия върху нас през цялата ретроградна фаза ще бъде особено интензивен поради близостта му до Земята и пряката му осветеност от Слънцето.

Още през месец май 2018 започнахме да усещаме парливата ретроградна марсианска енергия, която ще продължи да набира мощ и ще затихне чак през есента. Тогава най-после ще усетим резултата от своите целенасочени усилия през последните две години.

Ретрограден Марс

Мощното марсианско влияние върху Земята може да направи периода конфликтен, опасен и революционен, но също така ще доведе до дългоочаквани промени, оставяйки дълбока и положителна следа в живота ни.

За около два месеца земната обител ще бъде обладана от временна пауза, чиято цел е да стопира всички нови начинания и да вложи цялата енергия в довършителни дейности и финализиращи щрихи.

Нашите идеи и цели, наченати преди около година и половина ще застанат на преден план, за да бъдат реализирани и оценени.

Въпреки, че на пръв поглед може да изглежда като прът в колелата на живота ни, моментът на „насилствено“ стопиране, в който ще бъдем принудени да се потопим, ще дойде точно навреме!

Приемете го като момент за ретроспекция, самооценка и анализ на общата ситуацията, който се явява като задължителна спирка преди да продължим по пътя си напред.

Приемете го като изпит и предизвикателство, и бъдете особено внимателно в тези последни стъпки преди финала.

Ретрограден Марс

Когато следва своя нормален планетарен ход, планетата Марс е извор на мъжество, кураж, непоколебимост, страст,  мотивационна сила и готовност за действие

Марс олицетворява нашата мъжка енергия да отстояваме себе си, да защитаваме другите и да осъществяваме идеите и намеренията си. Марс отговаря за нашия основен енергиен ресурс, както и за това накъде и как насочваме енергията си в професионален и личностен план. От Марс черпим състезателен хъс, възбуда и агресия, без които много наши битки биха били загубени.

В период на ретроградност, от Марс можем да очакваме да ни забави и затрудни в плановете ни, можем дори да загубим желание и воля за действие.

От ретроградния Марс можем да очакваме хаотични, нестандартни, ексцентрични и дори взривоопасни ситуации. Прекалената своенравност и порив за силови демонстрации ще отварят възможност за конфликти, радикални прояви в личностен и социален план, както и непредсказуеми развръзки.

Всякакъв тип революционна и политическа активност също влизат в списъка от вероятни прояви на конфликтност.

Най-силно ще усетим марсианската ретроградност между 27 юли и 24 август, когато Марс ще застане в опозиция със Слънцето.

Тогава ще се прояви ретроградната му кулминация, а заедно с нея и цялата марсианска енергетика ще добие особена интензивност и наситеност.

Астролозите напомнят, че в минали периоди на марсиански ретрограден пик човечеството е било свидетел на опасни събития, като например това от 11 септември 2001г., когато се случват всеизвестните терористични атаки в Ню Йорк и Вашингтон.

В настоящия момент на ретроградна кулминация Марс ще бъде на минимално възможно разстояние от Земята, каквото се случва веднъж на около 15 години, наричано „Велико противопоставяне на Марс“.

Ретрограден Марс

Ретроградната фаза на Марс ще активира двата лунни кармични възела, а кулминацията й ще съвпадне с Лунното затъмнение в знака на Водолей

Този съвпад на важни планетарни събития кара много астролози да смятат, че всичкo коeто предстои да се случи в периода на ретроградност ще бъдe от съдбоносно и кармично значение. Ще се осъществят важни трансформации свързани с ценностите, с любовта, с идеята ни за лична свобода, както и преструктуриране на връзките между хората в личен и обществен план.

Ретроградната фаза на Марс ще отрази енергията на прехода от Водолей към Козирог, рефлектирайки върху това как нашите действия в миналото са подпомогнали или възпрепятствали същността на целите ни.

Настоящата ретроградна марсианска фаза ще започне в знака на Водолей и ще приключи в знака на Козирог, активирайки техните основни характеристики и насочвайки житейските ни реализации и трансформации според техните принципи.

Доброволно или насилствено, всякакъв вид предсказуемост, гаранции, ограничения и тежести на миналото, свързани с модели на мислене и взаимодействие ще се разпаднат. Целите и идеите, които сме отстоявали от известно време насам ще намерят външно проявление и най-после ще се осъществят.

Новооткритите перспективи ще бъдат подчинени на идеята за свободата и съществуването отвъд досегашните граници.

Ще започнем нов цикъл в живота си, подчинен на нов начин на мислене.

Ретрограден Марс

Бариери, свързани с кармични и ментални блокажи ще получат шанса да отпаднат, а с това ще се отворят нови възможности.

Но преди това да се случи, всички области от живота ни, свързани с влиянието на Марс ще преминат през своеобразна криза.

Темите, в които  стресът ще бъде най-концентриран ще бъдат свързани с кариерата, със статуса ни в обществото, с институциите, с висшестоящите и родителите, с нашите вътрешни и материални ресурси, с ценностите ни, с правото, с партньорските отношения в бизнеса и семейството, с отговорностите и свободната ни воля.

Всички изброени теми и области от живота ни ще претърпят повече или по-малко конструктивни промени в резултат на ретроградния цикъл на Марс.

Колкото по-осъзнато, целенасочено и обмислено проявяваме своята марсианска енергия, колкото по-добре съумеем да проконтролираме ресурсите си и да се концентрираме в силните си страни и умения, толкова по-благоприятно ще ни се отрази този период на изпитание.

Периодът на ретрограден Марс е особено подходящ за завършване на стари проекти и цели, Всичко, върху което сме работили до сега ще бъде възнаградено и оценено според заслугите.

Ще получим шанс да приключим с нещо, което дълго време е работило като спирачка в живота ни, било то ситуация, човек или вътрешен модел на съзнанието.

Около пикът на ретроградната фаза (27 юли) очаквайте най-важните развръзки на двугодишния марсиански цикъл да се осъществят с особена сила и категоричност.

Ретрограден Марс

Марс символизира мъжката енергия, но в неговата ретроградна вулканичност ще се потопят както мъжете, така и жените!

По отношение на мъжете, Марс ще задейства външните прояви на активност, засягайки важни аспекти на трансформация в живота им.

В живота на жените през този период на преден план ще излязат взаимоотношенията им с основните мъжки фигури в живота им.

Жените ще се идентифицират с марсианските принципи на независимост и действие, реализирайки и отстоявайки себе си с особена категоричност. В резултат, ретроградният Марс може да донесе кардинални промени в живота на всяка една борбена и целеустремена жена.

Стига да останат верни на своята женска същност и енергия, жените ще излязат истински победителки в тази мъжка битка за свобода и ценности!

Ретрограден Марс

Най-важно в този период е да съумеем да канализираме мощната марсианска енергия в полезна и съзидателна дейност за сметка на агресията и конфликтите, които могат да имат разрушителни последици!

Нека не се поддаваме на произволна и сляпа деструктивност, а да се опитаме да премахнем само онова, което ни спира да се развиваме свободно и пълноценно.

Вулканичното марсианско изригване може да помете всичко по пътя си, но успеем ли да оцелеем след ретроградния му катаклизъм ще се радваме на плодородна почва, в която да отгледаме своя оазис на бъдещето!

Ретрограден Марс