frida.bg

Йерба мате: зелената напитка за жизнен тонус и здраве

Напитката с екзотичното име „йерба мате“ става все по-популярна сред хората, които се интересуват от здравословно хранене и активен начин на живот. Тя е известна като като напитка за отслабване, но и като натурален стимулант, тъй като ни дава мощен прилив на енергия и тонус. Освен това съдържа огромно количество антиоксиданти, витамини и минерали, които се грижат за нашия безупречен външен вид и здраве.

Йерба мате е традиционна южноамериканска тонизираща напитка. Тя се приготвя лесно под формата на запарка чрез стриване и накисване на изсушените листа на растението. Само една чаша мате на ден ще стимулира ефективно нервната ви система, тъй като съдържа голямо количество кофеин. Смята се, че стимулиращия й ефект е безопасен и не води до странични ефекти. За какво още помага йерба мате?

мате

Антиоксидантна бомба

Йерба мате съдържа 90% повече антиоксиданти от зеления чай. Това превръща южноамериканската напитка в антиоксидантна бомба, която ще ни помогне мощно да детоксикираме тялото си, да предпазим от признаците на стареене, да редуцираме стреса и да се справим с безсънието. Богатото съдържание на антиоксиданти също така ще засили имунната ни система и, според нови изследвания, ще ни предпази от развитие на ракови клетки.

Здраво сърце

Според научните изследвания богатото съдържание на антиоксиданти в йерба мате подпомагат здравето на нашите артерии и сърце, Освен това йеерба мате е чудесна превенция срещу атеросклероза (втвърдяване на артериите), както и срещу сърдечен удар и проблеми със сърцето.

Фокус и концентрация

Умерената консумация на йерба мате ще повиши вашите ментални способности – фокус и концентрация на вниманието, памет, бързина на мисълта. Ако имате нужда от засилване на когнитивния тонус, йерба мате е идеалната напитка, която да консумирате вместо кафе.

Физическа издръжливост

Йерба мате ще ви помогне да имате повече физическа издръжливост, енергия и тонус, което на свой ред ще подобри вашите физически постижения. Освен това, редовната консумация на напитката ще ви помогне да увеличите своята мускулна маса, както и да възстановявате мускулите си по-бързо след тренировка.

Бърз метаболизъм

Йерба мате стимулира производството на жлъчен сок и стомашни киселини като по този начин забързва храносмилателните процеси и метаболизма. Това води до намаляване на обиколката на талията по естествен начин. Мате бързо и ефективно ни освобождава от токсини и по естествен начин води до отслабване. Умерената консумация води до намаляване на стомашните бактерии, които водят до подуване на стомаха и лош дъх.