frida.bg
оперета

Обичате ли музиката, балета и разходките? Отидете на оперета на „Опера в парка”

Ходи ли ви се на оперета в парка? Музикалният театър заедно с балет „Арабеск” излизат „На опера в парка” за своята вярна публика. Събитието ще се проведе на сцената в Парк Военна академия на 26 и 27 юни и ще бъде представено от два спектакъла.

На откритата лятна сцена в парка на Военната академия, за първи път излизат балет Арабеск и трупата на Музикалния театър. Ако търсите приятно културно забавление насред парка през приятните вечери на 26 или 27 юни, може да изберете именно тези две събития. Двете постановки – „Цигански барон” и „Българи от старо време”, ще се играят от 20 часа.

Ако времето не е подходящо за провеждане на спектакъла на открито, ще можете да намерите информация на сайта на Музикалния театър.

Програмата предвижда следното:

На 26 юни, вторник, от 20 часа ще се играе оперетата „Цигански барон” от Йохан Щраус. Пищната постановка във всяко отношение – от декори, през сюжет и музикални ритми, които преминават от виенски валсове през хусарски маршове, унгарски чардаш и цигански фолклор, ще ви завладее. Една любовна приказка, която по гениален начин показва, че любовта може да преминава през всякакви препятствия, дори през кастовите. Една история за богатството и алчността на аристокрацията, противопоставена на волния и свободолюбив нрав на циганите.

Екипът, който стои зад спектакъла е следният: Режисьор Юлия Маринова, диригент Игор Богданов, хормайстор Людмил Горчев.  Декорът и костюмите са на Евгения Раева, а хореографията на Катя Богданова. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър.

Програмата предвижда следното:

Оперетата „Българи от старо време” от  Асен Карастоянов пък ще се играе на 27 юни, сряда, от 20 часа.

„Българи от старо време” пък е най-често поставяната българска оперета, в чийто сюжет е вплетена семейната идилия и романтика на възрожденското патриархално семейство, пречупени през добронамерената ирония. Ако искате да се посмеете на едни от най-често срещаните теми на българите, дори и в наши дни – политиканстването и противопоставянето на младите на старите в името на любовта, то посетете този спектакъл.

Екипът, който стои зад представлението е в състав: Режисьор Александър Мутафчийски, диригент- Юли Дамянов, сценограф Иван Савов, костюми Мариана Попова и Иван Савов, хормайстор Людмил Горчев. В хореографията са преплетени елементи от българския фолклор и модерните танци. Самата  хореография е сътворена от балетмайстора на Музикалния театър Татяна Янева. Участват солисти, хор, балет и оркестър на Музикалния театър,.

Ако ходенето на оперета е вашето събитие, билети може да си купите на касата на Музикалния театър или на сайта на театъра.

 

 

Снимки: pixabay