frida.bg
чувствителната

4 безценни съставки, които ще успокоят чувствителната ви кожа

Ако имате чувствителна кожа вероятно много от козметичните продукти, предлагани на пазара, не й се отразяват никак добре. Те често съдържат агресивни съставки, аромати и консерванти, които я възпаляват и нарушават нейния крехък баланс. Чувствителната кожа безспорно се нуждае от натурална козметика, която не прави компромис  с нуждите й. Затова ви предлагаме 4 безценни съставки, на чиято основа да изберете своята хидратираща и подхранваща грижа!

Хиалуронова киселина

Woman with a dry skin

Хиалуроновата киселина се произвежда по естествен начин в нашето тяло, но с времето нейното количество започва бавно да намалява. Разбираме го по сухата кожа, стави и по-трудното възстановяване след контузии и наранявания. Хиалуроновата киселина притежава невероятното качество да възстановява – нашите стави, тъкани и кожа. Затова задължително избирайте козметичен продукт със съдържание на хиалуронова киселина. Тя ще подпомогне защитните и възстановяващи процеси на чувствителната ви кожа.

Алое вера

La bellezza naturale: alla scoperta di 3 piante benefiche per il corpo

Алоето има силен антивъзпалителен ефект, охлажда и помага на епидермиса да се възстанови след слънчево изгаряне. Освен това, алоето създава защитен филм върху епидермиса, което подпомага естественото овлажняване на кожата и по-бързото й възстановяване. Алоето притежава също така антимикробно, хидратиращо и антиейдж действие.

Карите

Quesito de Manteca de Karité

Маслото от карите има доказани ползи за кожата ни. То хидратира и възстановява епидермиса в дълбочина. Също така ще ни помогне да се справим със симптомите на възпалената чувствителна кожа, например екзема, зачервяване, сърбеж. Можете да го използвате директно върху кожата си за мигновено облекчение. Маслото от карите също така стимулира производството на колаген като по този начин ни предпазва от поява на фини линии.

Зехтин

Olive oil

Зехтинът съдържа богато количество витамин Е, олеинова киселина, полифеноли и антиоксиданти, които хидратират кожата и забавят стареенето й. Чистото маслиново масло също така притежава силно противовъзпалително действие. То подпомага бързото зарастване на рани, както и справянето с възпалителните процеси по повърхността на епидермиса. Изключително подходящо е за нанасяне на цялото тяло за облекчаване на симптоми като сухота и сърбеж.