frida.bg

„Фреклинг“ – новата мода в срещите

Не спираме да се учудваме колко сложен и комплексен е станал така простичкият свят на запознанството между двама души с интимни намерения. Съществуват хиляди понятия с различни видове срещи, полове, взаимоотношения и какво ли още не. Но в такива времена живеем. Една нова мода обаче е обхванала западния свят, разказва Independent. Става въпрос за т.нар. „Фреклинг“ (Freckling на английски) срещи.

“Freckling” идва от английския глагол “Freckle”, който се превежда като „покривам с лунички“. Не, това не означава да излизате с някой, който има лунички. Терминът се използва за връзка, която започва и свършва с лятото. Това е предварително уговорена връзка, която е с ангажимент за вярност, но временен. Това е идеята да прекарате с някого небрежните, дълги, мързеливи и леки дни на лятото, а щом есента настъпи – да се разделите.

Понятието „фреклинг“ се използва за този вид връзки, защото при много хора луничките настъпват именно през лятото, когато слънцето е силно, а отшумяват през есента. Това е точно обратното на връзките “cuffing” – желанието да си обвързан с някого през студените и дълги нощи на зимата, а после, с настъпването на пролетта, да си свободен за нови връзки и приключения.

Концепцията за връзка, която да протича само лятото обаче не е нова и започва да се популяризира най-вече по време на хипарските годините през 50-те и 60-те. Терминът е измислен от сайта AskMen, който наблюдава тази особено популярна в последните години тенденция. Много бързо той става известен и много хора започват да го прилагат.

Според експертите психолози обаче тези тенденции и уж предварително договорени условия – често приключват зле. Всъщност – много рядко са случаите, в които „фреклинг“ става толкова добре на практика, колкото звучи на теория. За жалост обаче почти винаги единия от двамата замесени в тази временна връзка започва да изпитва по-силни чувства и желае взаимоотношенията да продължат. Ако не са те споделени обаче – драмата е гарантирана.