frida.bg
жената

Alexander McQueen: жената войн и колекция есен/зима 2018

Новата колекция на Alexander McQueen разкрива едно ново лице на женствеността, каквото никога до сега не сме виждали. Креативният директор на модния бранд – Сара Бъртън – обхваща сложната женска същност в колекция, която вдъхновява със сила, стабилност, увереност, но в същото време – с фина феерия от материи, разкриващи нежното лице на съвременната динамична жена. Самата Сара Бъртън описва колекцията есен/зима 2018 година като естествена метаморфоза или новата тенденция, наречена от нея – „меката броня на женствеността“.

Меката броня на женствеността и нежното лице на жената войн

В новата колекция на Alexander McQueen можем да видим реминисценции, препращащи съзнанието ни обратно към дивата природа. В същото време – детайли, които разкриват силата и властта на жената в комбинация, която не сме виждали до сега. Воали и цветя, които нежно се разливат под изрязано кожено боди с капси. Дълги елегантни обеци и сплетена плитка, стигаща до кръста заедно с акцент – кожени ботуши с дължина над коляното.

В същото време в колекцията се долавя една от водещите тенденции през последните години – модерното средновековие. Можем да я видим в широките ръкави, събрани около китката и силуетите на роклите, които загатват за една отдавна отминала епоха.

Не можем да пропуснем да споменем перфектно изрязаните детайли и изящната дантела, която нежно разкрива кожата, оставяйки всичко останало на въображението.

В същото време воалите и дантелата преливат в еко кожа, която концепцията на Сара Бъртън ни представя в женствен силует – разкроена долна част с акцент в областта на талията. Жената войн придобива нежни очертания. Ин се слива с ян, за да ни разкрие модерната жена в състояние на вътрешен баланс. Сила и нежност вече не са две противостоящи си качества,  а цялост, която описва жената от бъдещето – завършена, цяла, самодостатъчна.

И нека завършим с това, че жената в колекцията на британския бранд е в процес на непрекъсната метаморфоза. Можем да я видим с воалите на женствеността, а в следващия момент да бъдем вледенени от силата на присъствието й. Тя е винаги в движение. Непрекъснато преливаща в многоликата си природа!

Вижте кадри от ревюто, представящо за първи път новата колекция на Alexander McQueen!

Снимки на корицата: @alexandermcqueen