frida.bg

Откриха защо се влюбваме в колеги на работното място

Всеки познава или сам е изпитал явлението „любов на работното място“. Макар че често това не е добра идея и може да доведе до много сложни взаимоотношение с тежки последствие – то просто се случва. Няма човек, който да не познава хора, които са създали семейство след като са се запознали на работа. Всъщност – това е едно от най-честите места, на които можете да откриете своята половинка. Да, всеки казва, че всячески го избягва и се старае да не се случи, но любовта не пита, нали?

Оказва се обаче, че процентът на двойки, които се събират покрай работата си е учудващо голям, съобщава Independent. Според проучване направено във Великобритания – 22% от всички двойки са се събрали именно по този начин. За сравнение 13% се запознават онлайн, 18% чрез приятели и 10% при излизане навън.

Да се влюбиш в колега обаче е нещо непълно нормално. В стандартната работна позиция от 9 до 17 ч., ние прекарваме 8-9 часа ежедневно с колегите си. Средно човек прекарва около 1680 часа годишно с колегите си. Всъщност – именно това са хората, с които прекарваме най-много време – често повече, отколкото с приятелите и семейството си. В същото време има голяма вероятност тези хора да приличат на вас като интереси и характер – все пак работите на едно и също място.

Не на последно място – колегите непрекъснато са поставени в различни ситуации – конфликти, кризи, спешно справяне със задачи. Те виждат как работят в тандем и как си взаимодействат в реална, а не само в романтична, среда. Също така – много е вероятно да започнете да печелите взаимно доверие и да се сприятелите с хората от работното си място, а в последствие да споделяте лична информация помежду си.

Именно заради всички тези фактори шансът да се запознаете с половинката си на работното място е много голям. Не забравяйте обаче, че това е нож с две остриета и ако чувствата не са взаимни би могла да стане сложно. В същото време ако се започне връзка, но в последствие тя приключи – продължаването на професионалните взаимоотношение е почти невъзможно. Затова винаги имайте наум преди да предприемете подобни действия.