frida.bg
кал

Маска за лице с кал: няколко причини да не я подценяваме

Глината или лечебната кал е безценен помощник в грижата за красотата и поддържането на здрава и блестяща кожа. В суров вид тя съдържа многообразие от целебни съставки и никакви консерванти и химикали, което на свой ред я превръща в един от най-добрите натурални начини да поддържаме красотата си у дома.

Маската с глина ще ви спести пари и ще се превърне в релаксиращ ритуал, който можете да направите по всяко време! Кои са най-добрите видове глина за специфичните типове кожа?

  • Зелена глина – извлича токсините от повърхността на епидермиса. Също така има противовъзпалително действие. Препоръчва се при акне.
  • Бяла глина – омекотява кожата и нежно я подхранва. Препоръчва се за всички типове кожа.
  • Розова глина – ревитализира уморената и отпусната кожа и притежава свойството да почиства порите в дълбочина.
  • Червена глина – много деликатна глина с нежно хидратиращо действие. Препоръчва се за суха и чувствителна кожа, склонна към възпаления.
Кои са най-важните ползи от маските с глина?
Почистване

Лечебната кал притежава свойството да отстранява омазняването и замърсяванията от повърхността на кожата. Ако кожата ви е комбинирана към суха бъдете внимателни и не оставяйте глината да изсъхне на лицето ви, защото ще издърпа и цялата влага от кожата ви, което може да доведе до прекомерно изсушаване.

Ексфолиране

Маската с глина може по естествен начин да отстрани мъртвите кожни клетки и да направи кожата на лицето ни блестяща, мека и с равномерен тен. Това се отнася с особена сила за бялата, розовата глина, както и за каолина и бентонита.

Детокс

Всеки вид лечеба кал притежава по-силно или по-слабо изразени детоксикиращи свойства. Глината ще извлече токсините от повърхността на кожата , както и от по-дълбоките слоеве, като по този начин ще ни предпази от вредното влияние на оксидативния стрес.

Подхранване

Натуралната глина съдържа огромно количество минерали, които ще подпомогнат възстановяването на кожата ви, ще я подхранят в дълбочина и ще спомогнат да остане здрава и жизнена по-дълго време!