frida.bg

Полезните храни, които ни помагат да се справим с горещините през лятото

Лятото е на прага, както и любимата му горещина за много от нас. Наближава времето, което има тенденцията да изцежда нашата енергия и има дехидратиращ ефект върху телата ни. Ако искате да се справите с топлината, най-добрият начин да направите това е да хапвате храни, които ще намалят телесната ви температура. Със сигурност климатикът не е добър вариант и изобщо охлаждането отвън навътре.

ябълките и бананите.

Но охлаждащите храни стабилизират организма и намаляват топлината на тялото. Те също дават незабавен енергиен тласък. Така че, освен студена напитка, има няколко храни, които можете да консумирате през лятото, за да сте винаги в добра форма.

Охладете се с краставица

Охладете се с краставица

С охлаждащ агент като краставицата, можете да останете в добро настроение през цялото лято. Тя е силно хидратираща и може да бъде лечение и бягство в горещите дни. Тя дава незабавно облекчение от топлината. Можете просто да нарежете няколко филийки и да ги добавите към салатата.

Диня - вечната сочност

Диня – вечната сочност

Не е изненадващо, че динята е една от най-популярните храни за лятото. Тя е идеалният спътник за горещ ден, тъй като е сочна, хладна и вкусна. Тя помага да се хидратира тялото ви и да останат далеч инфекциите. Без значение колко горещо е навън, тялото ви ще остане свежо с диня до вас.

Кокосови орехи

Кокосови орехи

Кокосовите орехи са наистина летните спасители. Те не са скъпи и са изпълнени със сладост. Кокосовата вода има невероятен хидратиращ ефект, като не вземаме предвид другите ползи за здравето. Те имат невероятни охлаждащи свойства.

Свежи като лимон

Свежи като лимон

Лимоните са цитрусови плодове, които помагат за детоксикацията на тялото. Те също така лекуват слънчеви изгаряния и други увреждания на кожата, причинени от слънцето. Те са известни с това, че повишават имунитета и помагат на тялото да се справи с топлината, като ви хидратират и измиват токсините. Класическата лимонада е най-добрият начин за борба с горещината.

Mojito

Mojito с листа от мента е популярна напитка през лятото. Героят на напитката е ментата поради освежаващия й и приятен аромат. Тя ви дава незабавен тласък и постепенно намалява топлината в тялото ви. Оставате освежени за целия ден.

Пъпеши и ябълки

Пъпеши и ябълки

Плодовете като цяло са известни със своите антиоксиданти, които ви предпазват от различни заболявания. Пъпешите са пълни с вода и поддържат тялото ви хидратирано. Ананасът също намалява телесната топлина. Някои други плодове, известни със своите охлаждащи свойства, са ябълките и бананите.

ябълките и бананите.

Зеленолистни зеленчуци

Освен че осигуряват многобройни ползи за здравето, зеленолистните зеленчуци също са важни, за да намалят топлината в тялото ви. Въпреки че те са добри за консумиране през цялата година, най-доброто време е през лятото. Те имат високо съдържание на вода и осигуряват максимални ползи, когато се консумират сурови или варени.

ябълките и бананите.

Снимки: pixabay