frida.bg
базар

Започва Пролетният базар на книгата на открито

Очаквате ли с нетърпение Базара на книгата? В София на 29 май започва най-голямото пролетно изложение на книгата – Пролетният базар на книгата. То ще се проведе между 29 май и 3 юни 2018 г., в парка пред Националния дворец на културата.

Ако сте любители на четенето, а и на писането, то със сигурност очаквате с нетърпение да дойде Пролетният и Зимният базар на книгата.

Всички нови заглавия и автори идват на едно място, при това често с намаление в цените. Във вторник, на 29 май започва най-голямото пролетно книжно изложение в България – „Пролетният базар на книгата“. Различното тази година е, че базарът ще се проведе на открито.

На това вълнуващо пролетно мероприятие ще имате възможността да откриете своя бестселър измежду хиляди заглавия и автори. Те ще бъдат представени от почти 100 книгоиздателства и търговци, в 21 шатри.

По време на изложението ще бъдат представени много нови книги – ще можете да присъствате на над 40 впечатляващи премиери на книги, срещи с автограф и литературни четения. Ще вземат участие и чуждестранни автори. Литературни събития ще има из цяла София .

Ако сте любители на четенето,

За да бъдат вдъхновени и най-малките, в рамките на Базара е помислено и за специална програма за децата и младежите. По време на тези събития е предвидено и специално отпразнуване на деня на детето.

Може да се разходите до парка пред НДК и да си купите книга всеки ден от 2 май до 3 юни в часовете: от 10,00 до 20, 00 часа. Единствено на 3 юни работното време ще продължи до 19,00 часа.

Насладете се на тази интелектуална експлозия от литературни и научни вкусове!

 В базара ще участват огромен брой издателства. Сред тях са, както големите и по-известни имена, като „Сиела”, „Колибри”, „Жанет 45”, „Фют”, „Изток-Запад”, така и още много други, по-малки, като „Монт”, Издателство за поезия „Да”, през бутикови имена, като „Ерго” и университетски, научни и образователни издателства, като Университетско издателство „Св. Климент Охридски“, „Просвета”, а също на фондации и сдружения.

Снимки: pixabay