frida.bg
грешки

4 огромни грешки, които мъжете допускат във връзките си

Нека започнем така, няма идеални хора. Както мъжете, така и жените допускат грешки във връзките си и в това няма нищо лошо. Лошото е, когато не забелязваме грешките си и не ги поправяме. Когато се правим, че не грешим, но най-вече – когато се правим, че не нараняваме другия човек с поведението си.

Има поправими и непростими грешки. Разликата е в това, че няма как да се просто нещо, което не е осъзнато и не е признато. И точно тук няма полови различия, а готовност или липса на такава за поправяне, израстване, промяна. Никой не иска да вижда „мръсното си бельо, закачено на простора“ и това е безспорен факт. И все пак, има грешки, които всички мъже допускат и по някакъв начин разрушават доверието ни. Кои са те?

Отсъстват

Тази грешка граничи с определението „непростимост“ по много различни начини. Той може да отсъства физически, например да предпочита да остава до късно в офиса. Може да отсъства психологически, например докато сте заедно той непрекъснато е някъде другаде – в мислите си или в мобилния си телефон. Той може да отсъства емоционално и тогава е най-болезнено. Да признаеш, че сърцето му е затворено и не може да се „отвори“ изцяло за вас.

Страхуват се

Може би сте забелязали, че съвременните мъже истински се ужасяват от това да поемат отговорност и да бъдат стабилен заслон за жените си. И най-парадоксалното, очакват жените да им бъдат заслон и да поемат отговорност за тях, докато те упорито отказват да заемат позицията „мъж“. Е, със сигурност мъжете трябва да се справят с много страхове и отговорности, но само това е начинът момчето да порасне. Въпросът е дали искаме да го чакаме по пътя?

Имат „други“ приоритети

Независимо дали искат да правят кариера или преследват духовно развитие, една жена винаги знае кога мъжът до нея „избира“ нещо друго пред нея. И това е наистина фатална грешка, която наранява и оставя студени следи на отчуждение и самота. Женската енергия има нужда от възхищение и оценка. Когато една жена има мъжкото внимание тя сияе и цъфти от радост и жизненост и обратното. Ако мъжът до вас прави тази грешка, помислете дали заслужава вниманието ви.

Разрушават доверието ни

Доверието е основата на всяка връзка. То може да става все по-силно със времето или все по-крехко, докато безвъзвратно се пречупи. Съмненията му в себе си, съмненията дали иска да е с нас или не, спонтанните решения, липсата на отговорност, всичко изброено до тук взето заедно … са способни да разрушат доверието ни в него, а това е фатална грешка, която често се оказва необратима.

Има ли начин ние да поправим нещата? Не. Това е пътят на израстване на мъжа, а той е като самотен войн и трябва да се пребори за зрелостта си сам. Точно тогава, когато е готов. А какво да правим ние? Е, не трябва да забравяме, че винаги имаме избор. Можем да останем и да чакаме като търпелива Пенелопа или да счупим оковите и да потърсим щастието си, където и да е то!