frida.bg
коуч

Знаците, които показват, че имате спешна нужда от кариерен коуч?

Коучингът става все по-популярен в България и това съвсем не е случайно. Целта на този нов вид обучение е отключване на потенциала на хората, за да бъдат максимално успешни и удовлетворени в своя живот. Може би коучингът е просто „обучение за живота“, облечено в чуждица. Всъщност, думата „коучинг“ идва от състезателния спорт. Ако искаме да сме добри „играчи“ в играта на живота е добре да се доверим на някой, който може да ни напътства и да ни помогне да извадим на повърхността своя потенциал и заложби. Все по-достъпно е да намерим „своя“ коуч, които да ни помогне да постигнем максимума от себе си на „кариерния терен“. Но как да разберем, че имаме нужда от такъв?

Имате усещането, че не знаете какво искате да правите

Може би имате сигурна работа или търсите такава, но нямате представа какво искате да правите? Стреляте напосоки, кандидатствате, но не ви наемат? Или се чувствате тотално изтощени на работното си място и ви иде да зарежете всичко? Винаги можете да научите малко повече за себе си и за това какви са вашите потенциали и от какво имате нужда ако се доверите на професионален кариерен коуч.

Не знаете в какво сте добри и ви липсва мотивация

Независимо дали сте в началото на кариерния си път или понасяте последствията на поредния бърнаут, изтощил за пореден път енергията ви, може би е  време да потърсите кариерен коуч. Вашият потенциал често лежи под сажди от умора, изтощение, липса на време и вяра в себе си. Работата с професионалист ще ви помогне да разсеете мъглата и да си изясните в какво сте добри и къде е скрито вашето съкровище от потенциал.

Смятате, че вашето CV не е впечатляващо и това ви демотивира

Ако смятате, че нямате достатъчно опит за позицията, за която кандидатствате и това се отразява на увереността ви? Ако искате да смените кариерата си в друга посока, но сте работили само професии, които нямат нищо общо с желаната? Ако сте объркани и самочувствието ви страда? Е, вероятно среща с коуч ще повдигне духа ви и ще ви мотивира да намерите най-добрата и удовлетворяваща работа за вас.