frida.bg
кралиците

Балът на кралиците: най-впечатляващите визии от Met Gala 2018

Със сигурност ще запомним събитието на Metropolitan Museum of Art 2018-та като едно от най-бляскавите, ексцентрични и пищни балове в историята! Не случайно решихме да го кръстим „балът на кралиците“ – темата на събитието определено е модерен прочит на тенденцията „Средновековие“ с пищни препратки към католицизма и натруфеният кралски стил, който предизвиква едновременно възхищение, но и буди много противоречия.

Известните личности се трансформираха в модерни „деви“, “светици”, „архиепископи“ и не на последно място – „монахини“. Естествено, в много разголен вариант. Смесицата между мода и религиозна символика със сигурност може да изправи косата на Папата, но дизайнерите явно са взели тенденциите на сериозно. Дали харесваме тази тенденция? Със сигурност тя е още един начин да отхвърлим студената скованост на Средните векове, но какво биха казали религиозните хора сред нас?

Факт е, че Met Gala 2018 събра на едно място пищна екстравагантност и средновековна демонстративност. Този път не видяхме напудрени и наивни пепеляшки, а само сила на характера, класа, самоувереност и величествено присъствие, достойно за кралици. Дизайнерите за пореден път ни доказаха, че модата не е просто „опаковка“, а изкуство, което преплита минало и бъдеще в настоящия момент, увековечавайки изкуството, красотата, дизайна и изяществото.

Кои бяха най-впечатляващите визии на Metropolitan Museum of Art 2018-та?
Блейк Лайвли

Видяхме Блейк Лайвли в изящна рокля в стил “средновековие”, пищни бижута и ореол от великолепие. Безпорно нейната визия е една от любимите ни тази година!

Риана

caught by @dennisleupold

A post shared by badgalriri (@badgalriri) on

Лошото момиче Риана не пропусна са покаже дързост със своето превъплъщение, наподобяващо облеклото на средновековен архиепископ. Естествено, само наподобяващо. Останалото е … просто дръзката и божествена Риана!

Наташа Поли

Тежки орнаменти и изтънчено великолепие видяхме в изящното присъствие на Наташа Поли и изключителната рокля, дело на Balmain!

Кейт Босуърт

Приказната рокля, сътворена от Oscar de la Renta стои уникално в комбинация с нежната красота на Кейт Босуърт!

Роузи Хънтингтън Уайтли

@ralphlauren #metgala2018

A post shared by Rosie HW (@rosiehw) on

Посланието в тоалета на Роузи Хънтингтън Уайтли определено ни препраща към ангелска невинност, силното присъствие на Роузи определено ни внушава, че трябва да я взимаме на сериозно!

Дженифър Лопез

Balmain провокира отново! Тоалетът на Дженифър Лопез определено е един от най-добрите, които видяхме на звездното събитие!

Стела Максуел

https://www.instagram.com/p/BihkAg0gNcT/?taken-by=stellamaxwell

Стела Максуел ни показа завръщането на принта на светци! Но дали искаме да носим Дева Мария върху лятната ни рокля?

Мадона

https://www.instagram.com/p/BiijOHLBA0Z/?taken-by=madonna

Мадона или черната кралица? Със сигурност черната перла на поп музиката беше в свои води със “средновековната” тенденция!

Снимки на корицата: instagram