frida.bg
правила

5 правила за успех, които богатите хора неотлъчно следват

Трябва да признаем един безспорен факт – богатите хора са богати, защото са умни и взимат добри решения. Но те също така работят здраво, за да ги реализират. Малко са хората, които са станали богати, защото са спечелили от лотарията. Повечето богати хора са се борили със зъби и нокти, за да бъдат на върха на света. Едни от най-богатите хора в света са пример за това.

Ричард Брансън, например, още на 16-годишна възраст започва да мисли как да спечели пари и започва да отглежда коледни елхи и да продава папагали. Джон Рокфелер е известен с това, че като студент не обичал да работи, затова трябвало да бъде умен и да измисли как да печели, без да се преуморява. Така създава малка фабрика само с двама служители. С много добри решения успява да се превръща в първия милиардер в света.

Какво е общото между тях? Безспорно бизнес нюх и много добри стратегически решения. Какво можем да научим от богатите хора? Със сигурност много. Нека започнем от 5 важни стъпки, без които богатите нямаше да са това, което са.

Богатите хора никога не са доволни и искат още

Ако един богат човек има един милион, той ще иска да го удвои на два милиона. И за целта ще впрегне целия си умствен ресурс, за да измисли най-добрата стратегия да осъществи своя план. Ако един амбициозен човек е изключителен мениджър и изкарва добри доходи, той няма да се примири със статуквото, а ще иска да се изкачи още една стъпка напред. Или защо не – да накара колелото да работи в негова собствена полза!

Богатите хора винаги имат ментор

Никой не може да се справи със стреса, който върви ръка за ръка с успеха и парите ако няма ментор, който да го насочва, да му дава съвети и да му помага да излезе от заплетените ситуации с бистър ум. Абсолютно винаги до богатите хора има екип или просто някой, който да им дава наистина добри съвети, за да вървят напред.

Богатите хора не мислят за парите, а за мисията си

Точно в това е причината спечелилите от лотарията бързо да губят парите си до последната стотинка. Те просто не знаят какво да правят с тях. Богатите хора знаят, че парите не са самоцел, а средство, чрез което могат да създадат нещо голямо. Нещо, което по някакъв начин ще направи света по-добър. Богатите хора не мислят само за себе си, а за това как със своите предприемачески и лидерски умения могат да осъществят своята мисия. А мисията им никога не е лична.

Богатите хора обичат работата си, каквато и да е тя

Няма как да станеш богат или да започнеш да печелиш добри пари ако не си добър в това, което правиш. И няма как да станеш добър в това, което правиш ако мразиш работата си. Богатите хора работят за удоволствие, дават всичко от себе си и знаят, че трудът им ще бъде възнаграден. А ако това не се случва на текущото им кариерно стъпало, те просто сменят посоката.

Богатите хора не са стиснати

Едно от най-важните правила на богатството е, че никога не трябва да сме стиснати ако искаме да ИМАМЕ. Скъперничеството е знак за недоимък и ако живеем през тази призма никога няма да имаме в излишък. Богатите хора винаги отделят от парите си за дарения – независимо дали печелят 1000 и 1 000 000 лева месечно. Те просто знаят, че когато дават, животът ще им даде двойно в замяна.