frida.bg
момоса

Сръбският бранд „Михано Момоса“ превръща мечтите в реалност

От малко ателие в Нови Сад до изисканите бутици в Париж. Еволюцията на „Михано Момоса“ е феноменална, а творческият гений на основателят й надминава границите и на най-смелите ни мечти. Стилът е приказен, не просто на думи. Той съчетава ефирна женственост, лекота и обаяние, достойни за принцеси. Не случайно сръбският бранд завладява вниманието на света с уникални колекции, неподвластни на времето.

Михано Момоса: от Белград до Париж

View this post on Instagram

The touch of art

A post shared by Mihano Momosa (@mihanomomosa) on

Всичко започва през 2011 година, когато талантливият дизайнер Михайло Анисик представя първата си колекция „Oliverа“ по време на Модната седмица в Белград. Много скоро след това неговият талант е подкрепен с успех и дизайнерът отваря първото си ателие в Нови Сад. Интересът към новият сръбски бранд „Михано Момоса“ бързо нараства. Моделите на Анисик са толкова модерни и в същото време изтънчени, класни и подчертаващи женската красота, че веднага завладяват вниманието на ценителите не само в Сърбия, но и по целия свят.

Романтика отвъд въображението

View this post on Instagram

Rose dreams

A post shared by Mihano Momosa (@mihanomomosa) on

Стилът на „Михано Момоса“ съчетава непреходна романтика и елегантен стил. Всеки модел предизвиква усещане за „глава в облаците“ – лекота, ефирност, фини детайли и прецизни кройки, достойни за кралски особи. А цветовете преливат от напудрено розово, бяло, нежно синьо и романтично лилаво. Всички пастелни нюанси привличат сръбския дизайнер, който явно цели да превърне приказката за Пепеляшка в истинска реалност за всяка жена по света.

View this post on Instagram

2/3

A post shared by Mihano Momosa (@mihanomomosa) on

Всяка колекция на сръбският бранд се подготвя цели 6 месеца и отдадено се стреми да улови мечтите и желанията на съвременната жена – едновременно силна, успешна и борбена, но в същото време изтънчена, женствена и нежна. Какво се случва зад вратите на модната къща „Михано Момоса“? Със сигурност това ще остане загадка. Със сигурност магията на „Михано Момоса“ включва усърдна работа, отдаденост, интуитивен усет и творчество. Няма как бъде по друг начин, тъй като всяка колекция на Михайло Анисик кара жените да се влюбват в нея от пръв поглед!

Снимки в статията: @mihanomomosa