frida.bg

5 позитивни утвърждения, които да си казваме всеки ден

Всеки от нас има дни, в които просто има нужда от една допълнителна доза самочувствие и позитивно настроение. Вместо да обвиняваме промените във времето, неудобната възглавница или колегата, който ни гледа леко накриво цял ден – нека променим реалността около нас, променяйки най-вече „времето“ вътре в нас. Позитивните утвърждения наистина работят стига да ги използвате правилно. Те създават една различна нагласа или леща, през която виждаме света. Съответно, света наистина започва да се променя, защото сме сменили очилата с розови. Или с други думи, малко по-позитивни. Предлагаме ви 5 позитивни утвърждения, които да си казвате всеки ден, за да смените перспективата и да направите деня си малко по-хубав и усмихнат!

Моят живот е дар и съм благодарен/а за това, което имам

Благодарността е един от най-лесните начини да сменим перспективата към по-позитивна още от сутринта. Кажете си наум за какво сте благодарни и това ще предизвика у вас вълна от щастие!

Тялото ми е здраво, имам енергия за целия ден

Когато посяваме в ума си позитивни утвърдения за здраве, енергия и тонус ние се мотивираме да бъдем именни такива. Така неусетно ще започнем да се храним по-здравословно, ще си вземем карта за йога, ще готвим по-често и най-вече -ще се чувстваме по-добре в кожата си.

Избирам да не осъждам себе си и другите

Критиката, перфекционизма, желанието да сме перфектни – те са в състояние да намръщят дори и пролетното слънце. Затова изберете да сте по-приемащи и да не осъждате – нито себе си, нито другите. Ще забележите огромна разлика във вибрацията около вас!

Аз избирам как и кога да реагирам

Факт е, че голяма част от нашите проблеми идват когато губим контрол върху нашите реакции. Когато избираме как и кога да реагираме ние избираме да „преброим до 10“ и да предприемем най-мъдрият и правилен ход.

Аз съм в мир със себе си и със света

Едно от най-красивите и работещи утвърждения е „Аз избирам да съм в мир със себе си и другите.“ То директно увеличава радостта от живота ни, защото когато имаме вътрешен мир, ние всъщност имаме ВСИЧКО!