frida.bg

Кои са най-добрите съвети за отслабване в областта на корема?

Един от най-важните въпроси, които повечето от нас си задават в началото на топлия сезон е: как да намаля обиколката на талията си, за да мога да се чувствам по-комфортно в собственото си тяло? Намаляването на обиколката на корема е важно не само от естетична, но и от здравословна гледна точка. Повечето сантиментри в тази област се свързват с увеличаване на риска от диабет 2 и проблеми със сърцето. Намалването на мазнините в областта на корема също така ще ни помогне да живеем по-дълго, и бихме добавили, също така с по-високо самочувствие! За целта подбрахме най-добрите и ефективни съвети за отслабване в областта на корема. Остава ни само да ги приложим на практика!

Кажете „Не!” на захарта

Захарта е навсякъде – от карамеленото капучино в любимото ни кафене до любимият ни десерт. Според изследванията, захарта има пряко отношение към ниското ниво на метаболизма ни. Освен това, когато хапваме големи количества захарни изделия ние заливаме черния си дроб с фруктоза и той няма друг избор, освен да я превърне в мазнина. Да, най-вече в областта на корема, Вече има достатъчно сладки храни, които се правят с плодова захар и са наистина здравословният избор. Всяка добавка като „глюкоза” и „глюкозен сироп” е чиста захар. Гледайте етикетите, за да избирате разумно своята „сладка храна”.

Яжте повече протеин

Протеинът е от изключително важно значение, когато искаме да намалим мазнините и да отслабнем. Според изследванията, протеинът намалява глада ни за сладка и вредна храна с близо 60%, забързва метаболизма ни и най-хубавото – протеинът ни помага да се отървем от мазнините в областта на корема. Ако искате плоско коремче до лятото увеличете качествения протеин в своята диета и консумирайте повече храни, богати на белтъчини – риба, морски дарове, яйца, ядки, месо и млечни продукти.

Яжте повече мазнини

Мазнините унищожават мазнините! Правилните мазнини – като кокосово масло, авокадо, зехтин, риба, ядки и семена – не само засищат глада ни, те също така ще стимулират процесите за изгаряне на излишните мазнини в областта на корема! Според нови изследвания в областта на диетологията, кокосовото масло е безспорен шампион в изгарянето на мазнините в областта на корема. То също така ускорява метаболизма ни и ни помага да изгаряме повече калории по време на тренировка.

Пийте зелен чай

Зеленият чай стимулира имунната ни система и намалява възпалителните процеси в тялото ни. Той също така ни помага да намалим мазнините в тялото ни с изключителен акцент върху мазнините, които се настаняват в областта на талията ни. Епигалокатехин галатът, който се съдържа в зеления чай има термогенен ефект, т.е. забързва горенето на мазнини. Можете да пиете няколко чаши зелен чай на ден или да си вземете хранителна добавка от зелен чай, за да има максимален ефект.

Не на последно място – упражненита за корем!

Раздвижете мускулите на корема си с правилните упражнения, които тренират всяка мускулна група по вашата т.н. коремна преса. Събудете мускулите и ги стимулирайте да започнат на свой ред да горят мазнините, които се намират директно над тях. Правете упражнения всеки ден дори и само за 10-15 минути и скоро ще видите забележителна разлика!