frida.bg

5 основателни причини да пием вода само на празен стомах

Много често пием вода механично, без да се замисляме дали това е точният момент за това. Просто сме жадни и изпиваме няколко глътки по време на хранене, след хранене, преди хранене. Но това съвсем не е най-здравословната опция.

Защо трябва да пием вода само на празен стомах?

Ние сме изградени от 70% вода и несъмнено хидратацията е изключително важна за нашето здраве. Чистата питейна вода е най-добрата напитка, която можем да консумираме. Но ако я пием в неправилното за това време можем да затрудним храносмилането си. Течностите разреждат стомашните сокове, а това а свой ред забавя смилането на храната и може да доведе след себе си симптоми като подуване на стомаха, умора, болка.

Ето още няколко основателни причини да пиете водата си САМО на празен стомах!

Водата на празен стомах …
… ще ви предпази от главоболие

Една от най-често срещаните причини, поради които хората страдат от главоболие е липсата на достатъчно течности в тялото. Дехидратацията често причинява болка в главата, а пиенето на достатъчно количество вода на празен стомах ще подейства като превенция срещу болката. Ако няма дехидратация, няма да има и главоболие!

… ще ви даде енергия

Ако се чувствате уморени и отпаднали, запитайте се как пиете водата си? Много често когато пием течности по време на хранене, това затруднява храносмилането ни и цялата ни енергия се насочва към разрешаване на стомашния дисбаланс. Неслучайно се чувстваме отпаднали след хранене. Опитайте да пиете вода половин час преди хранене и един час след хранене, за да избегенете резкия спад на енергия. От друга страна, пиенето й на празен стомах насища тялото ни с повече кислород, а той ни дава повече енергия и тонус!

… ще ускори метаболизма ви

Ако сте а диета или просто искате да поддържате метаболизма си бърз пийте вода само на празен стомах! Този полезен навик, освен че ще ви осигури добро храносмилане, ще увеличи метаболизма ви с близо 35 процента. Това на свой ред ще ви помогне да свалите няколко излишни килограма!

… ще ви детоксикира

Пиенето на вода само на празен стомах ще регулира цялата ви отделителна система. Когато пием много вода на празен стомах, това ще ни помогне да освободим много бързо токсините от тялото чрез дебелото черво. Детоксикацията е изключително важна, а пиенето на вода на празен стомах ще усили работата на червата ни и ще ускори естествените процеси на детоксикация.

… ще направи кожата ви чиста

Ако пиете водата си на празен стомах това ще детоксикира тялото ви, а това на свой ред ще направи кожата ви чиста и блестяща. Много често когато сме интоксикирани кожата ни реагира с появата на акне, запушени пори, уморен и сивкав вид.

Пийте вода на празен стомах не само за хубава кожа, но най-вече –  за здраве!