frida.bg
дзен

Дзен офис: да внесем малко повече хармония в работата си

Кога последно се чувствахте вдъхновени, мотивирани и пълни с енергия на работното си място? Ако скоро не сте се чувствали по този начин и по-скоро сте под влиянието на рутината, апатията и умората на ежедневието може би имате нужда от глътка свеж „дзен“ рестарт. Не е нужно да сте фън шуй мастър, за да внесете малко повече баланс в работната си атмосфера. Понякога съвсем малки промени в интериора могат да имат огромен ефект – повишена продуктивност, креативност и нови идеи!

Запълнете празните пространства

Според философията на фън шуй празните стени или пространства са склонни да издърпват енергията на всяко пространство. Да, включително нашата собствена. Много е важно бюрото ви да гледа към отворен прозорец или ако срещу вас има стена или ъгъл – там да бъде поставено зелено растение или предмет, който излъчва позитивна вибрация. Запълнете празните пространства с малки предмети, които носят послания за хармония, радост, продуктивност. Дори това да е смешна семейна снимка или плакат, който ви подканва да не се взимате толкова на сериозно!

Растения създават хармония и изчистват ума

Живите растения в офиса наистина са способни да създадат повече хармония, спокойствие и уют, а те на свой ред – изчистват ума и ни правят по-концентрирани и продуктивни. Освен това, живите растеия ще спомогнат въздухът в офиса да бъде по-чист и приятен. Не е нужно да превръщаме работното помещение в „зелен оазис“. Едно-две малки растения на местата, които имат нужда от жизненост и енергия е всичко, от което се нуждаем!

Нищо излишно, всичко необходимо

Това е сред основните правила за внасяне на малко повече дзен настроение на работното място. Отрупаното с излишни папки, шкафове и предмети пространство затлачва не само пространството, но и ума ни. Ако искаме да внесем баланс около нас и в нас – трябва да разчистим ненужните предмети и вещи, за да отворим пространство за нови идеи, хармония и гладък работен процес!