frida.bg
удоволствието

Как да увеличим удоволствието си от секса … незабавно?

Женското удоволствие винаги е било и вероятно ще остане мистерия както за мъжете, така и за самите жени. Една част от жените никога не са изпитвали оргазъм, а за останалите – тази връхна точка на удоволствието е трудно достижима. Всъщност това е напълно нормално, тъй като за жените сексът е нещо много повече от задоволяване на сексуалния инстинкт.

Той е свързан с емоциите ни, усещането за близост и доверие с партньора, както и от много други фактори. Хормонални промени, стрес, проблеми и твърде много отговорности обикновено изчерпват женската ни енергия и съответно това води до спад в сексуалното желание и намалено удоволствие от секса. Как да увеличим удоволствието си?

Дайте си право да се радвате на секса

Много голяма част от нас все още не са си дали разрешение да се радват на секса – чисто, искрено, отдадено. Все още изпитваме вина от собствената си сексуалност. Срамуваме се от тялото си, от желанията си, от това, което ни възбужда. Страхуваме се да се отдадем на другия, както и да загубим „очертанията на границите си“ в потока на любовта.

Собствените ни вътрешни бариери са първата и изключително важна спънка, която саботира това да се радваме на секса в неговата цялост, пълнота, интимност. Дайте си правото да се радвате на сексуалността си и да я изразявате без чувства на вина, срам и страх. Освободете се от веригите, за да може енергията ви да разцъфти!

Разберете какво ви възбужда и си го поискайте

Всяка жена (и мъж!) има своите тайни фантазии, които са способни да разпалят въображението, страстта и удоволствието й! Много е важно да си позволите да мислите за това, да изследвате въображението си, за да разберете какво ви възбужда. Кое е това нещо, което разгорещява удоволствието ви в спалнята и извън нея? Кое е това, което разпалва собствената ви уникална сексуалност? Отговорете си откровено и след това си го поискайте!

Приемете, че удоволствието е процес, а не цел

Женският оргазъм се нуждае от време, за да се загрее, да се разгорещи и да се случи. Затова приемете, че имате нужда от по-дълга предигра. И най-вече – време, в което просто да се наслаждавате на тялото си, на усещанията си, на партньора и на магията, която се случва между вас. Сексът е процес и колкото по-бавно го случвате толкова по-голямо ще бъде собственото ви удоволствие! Наслаждавайте се и просто забравете за времето!