frida.bg
масла

Кои са най-добрите натурални масла със слънцезащитен фактор?

Слънцето става все по-силно, топло, прекрасно! Но какво да кажем за вредните UV лъчи, които водят до преждевременно стареене на кожата, увреждане на епидермалните клетки и увеличаване на риска от развитие на рак на кожата? Е, слънцезащитата е важна по обясними причини. С увеличаването на температурите всички ние започнахме да прекарваме повече време на открито и нека не забравяме да предпазваме кожата си и нас самите по най-добрия начин. Носете слънчеви очила, шапка и не забравяйте да защитите кожата си с подходящ SPF! Подбрахме най-добрите натурални масла, които съдържат естествен защитен фактор. Подберете най-доброто за вашата кожа и се насладете на бонус ефекти – хидратация, мекота, сияйност!

Масло от морков

Carrots

Натуралното масло от морков притежава богато количество антиоксиданти, благодарение на изключителния витамин А, отговорен за оранжевия цвят на морковите. То е сред натуралните масла, притежаващи и антисептични и антибактериални свойства, а освен това притежава доста приятен аромат! Масло от морков можете да намерите в концентриран вид под формата на т.н. етерично масло. Добавете го в базово масло (кокосово, бадемово, жожоба) или в крема си за тяло.

Слънцезащитен фактор: 30-38

Масло от семки на малини

Rasberry

Това безценно масло съдържа богато количество витамин Е и полифеноли, които ни предпазват от UV радиацията. Те също така подпомагат регенерирането на кожата и запазването на нейната еластичност.

Слънцезащитен фактор: 28-30

Масло от авокадо

Velvety Avocado

Много често говорим колко полезно е авокадото за нашата кожа, коса и цялостно здраве. То съдържа мононаситени мастни киселини, които хидратират и защитават горния слой на нашия епидермис. Но освен това, маслото от авокадо притежава един много добър защитен фактор, който ще предпази кожата ни от силните слънчеви лъчи!

Слънцезащитен фактор: 15

Масло от пшеничен зародиш

#PicOfTheDay Field of wheat

Концентратът от пшеничен зародиш е сред най-добрите масла, с които можете да защитите кожата си от слънцето. То съдържа още витамин Е, К, В и холин. Маслото от пшеничен зародиш ще осигури на кожата ви още интензивна хидратация и ще я предпази от свободните радикали.

Слънцезащитен фактор: 20

Масло от нар

pomegranate

Богато на полифеноли и витамин С, маслото от нар ще подпомогне кожата ни да неутрализира свободните радикали и вредното влияние на UV и UVA лъчите. Според ново изследване, ако добавите масло от нар към своя стандартен слънцезащитен крем ще увеличите неговата ефективност с 20%.