frida.bg
тяло

Вдъхновяващи мисли за любовта към собственото ни тяло

Не е тайна, че нашето тяло търпи какво ли не, за да отговаря на обществените стандарти за красота. Спазваме стриктни диети, тренираме до изтощение, правим си козметични процедури. Да не забравяме, тесните дрехи, в които нашето прекрасно тяло едва си поема дъх и високите обувки, които, естествено, издължават силуета ни.

От друга страна, все още искаме тялото ни да прилича на телата на известните личности (или на собствения ни ретуширан образ в инстаграм), а това е доста непосилна задача за нашето истинско, добре сложено, женствено и жадуващо за удоволствия ТЯЛО!

Това е тема, която вълнува не само нас, но и голяма част от известните личности. Те често биват подложени на огромен натиск – да изглеждат перфектно. Голяма част от тях са взели едно просто решение – просто да не им пука за мнението на хората. Защото любовта към себе си и своето скъпоценно тяло е най-важна!

Как да   заобичаме себе си малко повече и да приемем тялото си такова, каквото е?

„Някой ми беше казал веднъж, че бедрата ми приличат на „целулитения град“. Сега разбирам, че същите тези бедра разказват истории за не една победи и непобедим кураж.“ – с този смел пост в социалните мрежи Ашли Греъм успя да затвори устите на критиката и показа на хиляди жени по света колко важно е да обичаш тялото си такова, каквото е!

https://www.instagram.com/p/Bgoo0DNH6jp/?taken-by=theashleygraham

„Няма нито едно момче на твоята възраст, което да е достатъчно хубаво или достатъчно интересно, че да те спре по пътя на твоето образование. Ако аз се тревожех за това кой ме харесва и кой мисли, че съм хубава на твоята възраст, нямаше да съм омъжена за Президента на Съединените Щати.“ – това е посланието на Мишел Обама, което тя отправя към младите момичета по време на благотворителната инициатива „Let Girls Learn“ през 2015г. Важно е да се развиваме, а мнението на другите хора? Е, нека го задържат за себе си!

„Продължавам да си казвам, че аз съм човешко същество, несъвършено човешко същество, което не е направено, за да изглежда като кукла. И това коя съм аз като личност е много по-важно от това дали в момента имам достатъчно „перфектна“ фигура.“. Ема Уотсън отговаря достойно на критиките по отношение на тялото си. И също така ни вдъхновява да направим същото!

Е, време е да направим същото!

„Повече няма да се лишавам от лакомства (е, умерено!) и няма да лъжа за това, качих няколко килограма, откакто спрях диетите. Но, също така, спрях и хроничния стрес от това какво трябва или не трябва да ям. Не искам да изпращам това послание до феновете си. Повече не се срамувам от тялото си!“ – Деми Ловато каза „край“ на диетите през 2017 година. А заедно с това тя затвърди важността на това да обичаме своето тяло и себе си, защото те са прекрасни!

View this post on Instagram

❤️ @fabletics

A post shared by Demi Lovato (@ddlovato) on

„Горда съм от тялото си, и вие също трябва да се гордеете с вашето! Няма значение кои сте или какво правите. Мога да ви дам милион причини защо не трябва да ви е грижа за нищо и никого, за да успеете. Бъдете себе си, бъдете безмилостно себе си. Това е работа за победители!“Лейди Гага ни вдъхновява да бъдем себе си – безмилостно, дръзко, откровено. Така, както само тя умее! Защото да обичаме своето пркрасно Аз е истински важно и, в крайна сметка, само има голямо значение!