frida.bg
Април 2018

Астро-картина Април 2018: Пътят се отпушва!

Сакралната енергията около великденските празници отвори път на пролетта и зачена в нас надежда за нещо ново и предстоящо. Първата половина на април премина под знака на божественото проявление, но вече сме в сянката на великденския енергиен и гастрономичен пик, и животът продължава в руслото на новата астрологична година.

Току-що възкръснали според традицията и захранени с хвърковата пролетна енергия, стартираме нов житейски цикъл и отново започва да ни става интересно…

Месец Април ще ни изненада с особено повишена астрологична активност през втората си половина. Точно по средата на месеца, Космосът ще ни озари със силни планетарни влияния и гъделичкащото предчувствие за промяна ще премине в активен порив за действие.

 

Април 2018

 

Подсилване на вътрешната ни сила, личната ни амбиция и самочувствието ни след 14 април

На 14 април Юпитер ще съвпадне с Плутон за втори пореден път от трите им последователни срещи през тази година.

Когато Юпитер и Плутон са в секстил те се подкрепят, но и предизвикват една друга. Именно това предизвикателство позволява реализирането на техните задачи и аспекти.

Този транзит ще благоприятства правото, търговията и бизнесът като цяло.

Периодът ще ни вдъхнови с нови идеи и прозрения, ще ни подари ентусиазъм, ще ни мотивира творчески и професионално.

Нашите думи и жестове ще се ползват с особено убедителна сила, ще намерим начин да проявим талантите и убежденията си. Ще ни се даде шанс за инвестиция или решаване на отдавна наболял проблем.

 

Април 2018

 

Меркурий излиза от ретроградност – най-после!

От 22 март насам, Меркурий е ретрограден в знака на Овен, спъвайки свободното придвижване, техническата стабилност и комуникацията между хората. На 15 април най-после ще се освободим от ретроградната му хватка и ще навлезем в период на постепенно възстановяване на естествения ход на нещата.

Всички обърквания, настъпили под влияние на ретроградния Меркурий ще започнат да се подреждат наново и малко по малко след 15 април.

В естественото си желание да продължаваме напред, мнозина от нас се препънаха и останаха с чувството като че ли изпревариха себе си и събитията.

Почти всеки ход до този момент бе свързан с допълнително усилие и носеше непредвидени усложнения.

От 15 април до 3 май ще останем в пост-ретроградната сянка на планетата-вестител, но светлината в тунела ще става все по-сияйна, а нашите крачки напред все по-смели и забързани.

След 15 април очаквайте раздвижване на временно застоялата се енергия и прилив на свежа кръв.

Периодът на ретроградност може да е бил изнервящ и объркващ, но в положителен смисъл той ни даде момент за преосмисляне на нещата. Който е успял да се възползва пълноценно  от него, се е сдобил с правилно решение и перспектива за бъдещето.

Погледнете от новия ъгъл на нещата и се възползвайте от портала, който се отваря заедно с възстановяване директния ход на Меркурий.

Април 2018

 

Новолуние в Овен на 15 април ни предизвиква да покажем себе си в нова светлина.

Заедно с вдигане на бариерата от страна на Меркурий, ще започнем и новият лунен цикъл. Той ще продължи да ни води през знака на огнения Овен, с обещание за нещо още по-женствено и страстно в близко бъдеще, свързано със земните удоволствия на Телеца.

Овенът ще ни активизира и ще ни подтикне да задействаме конструктивните си вътрешни импулси.

С огнената подкрепа на Овен по новолуние, ще се почувстваме независими  от всякакви чужди мнения и наративи, и ще изявим себе си в чист вид – независими и неподправени.

Новолунието в Овен ще застане на една линия с Уран – планетата на промяната и напредъка. Всички решения, които вземам в този период, ще трябва да бъдат осъзнати.

Решенията, които вземем сега трябва да следват нашият личен избор, а не просто да висят в пространството като ответна реакция на събитията.

Ако се научим да разчитаме на себе си, както повелява енергията на Овена, ще излъчим една нова и различна аура, която може да учуди дори самите нас със силата на светлината си. Това е светлината на вътрешната ни увереност и интегритет.

Април 2018

 

Хирон в знака на Овен ще донесе лек за тялото и душата ни

Макар и не точно планета, Хирон е достатъчно голямо космическо тяло, което упражнява влияние върху нас по време на своите транзити.

Хирон символизира нашите дълбоко скрити душевни и телесни рани, както и тяхното излекуване.

На 17 април, след повече от 7 години в знака на Риби, Хирон влиза в знака на Овен, за да се заеме с нашите лични и здравословни проблеми.

През този транзит ще се учим да отстояваме себе си без излишно чувство на вина към другите.

На дневен ред ще бъде идеята, че най-важна е силата вътре в нас и всяко спасение започва първо отвътре.

 

Април 2018

 

Сатурн става ретрограден, а ние преразглеждаме своите мисии и отговорности

От 17 април до 6 септември 2018г. планетата на кармата Сатурн ще бъде ретроградна. В тази необичайна позиция Сатурн ще ни накара да се чувстваме объркани по отношение на основните си житейски задължения и отговорности.

На моменти ще изпитваме вина, съмнения и безпокойство, субективизирайки страховете си.

От друга страна, ретроградният Сатурн ще ни даде перспектива и шанс да подложим всички свои ангажименти на основно филтриране и преросмисляне…

 

Април 2018

 

Слънцето влиза в Телец на 19 април и повишава едновременно чувствеността и методичността ни

Светлината става все по-златна и заслепителна, когато Слънцето излиза от знака на Овен, за да огрее тучните ливади на Телеца.

Започва период на естествено затопляне и все по-ентусиазирана динамика в природата, които ще усетим с характерната за зодия Телец комбинация от разум и чувства.

Това не е време за радикални мисли и начинания. Вместо това, нека се фокусираме върху генериране на сили за по-нататък.  Нека направим оглед на фундаментите и ресурсите си.

Това е време, в което да признаем и поощрим всичко градивно, устойчиво и ценно в живота си.

 

Април 2018

 

Плутон допълва ретроградната енергия в Космоса след 22 април, когато от стационарен става ретрограден

Енергията на Плутон е дълбока, напрегната и комплексна. Когато е ретрограден, Плутон ни кара да преосмислим целите и начините, по които си служим със силата.

Малцина от нас си дават сметка за това как използват и проявяват силните си страни и превъзходствата си над другите. Нашите желания за власт и контрол понякога се проявяват под прикритие дори и за самите нас.

Периодът на плутонова ретроградност ще разнищва въпроса за силата и това как, съзнателно или не, си служим с нея.

Април 2018

 

Пълнолуние в Скорпион ни напомня за нуждата от съобразяване с другите

Месецът ще завърши със скорпионово пълнолуние, което ще ни огрее на 29 април. То ще освети най-вече връзките ни.

Нашите скрити, явни, обществени и интимни връзки ще дойдат на дневен ред. Ще лъснат най-вече белези на неравнопоставеност и всякакви недостатъци, с едничката цел – да бъдат поправени.

Пълнолунието ще бъде в хармония със Сатурн и този планетарен баланс ще ни предразположи към истински и конструктивни промени.