frida.bg
алое

5 причини да използваме алое вера за красива кожа на лицето

Свикнали сме да отглеждаме алое вера като стайно растение, което украсява дома ни и го изпълва със зеленина и свежест. Но гелът на алоето има прекрасни предимства за нашата кожа. Той съдържа цяло богатство от хранителни и лечебни съставки, сред които витамин А, В1, В2, В3, В6, В9, В12, С, Е. Както и минерали като калий, магнезий, фолиева киселина, калций, желязо и растителни ензими. Всеки лист алое вера съдържа гъст безцветен гел, който е изключително лечебен за кожата, особено когато е пресен. Гелът на алоето бързо губи плътността си, а съставът му е доста нестабилен. Затова е важно да го употребяваме пресен, най-добре да го отглеждаме вкъщи и да го използваме директно.

Как да използваме прясното алое вера?
  •  Отрежете един голям лист алое вера близо до основата.
  • Внимателно срежете листа по средата от вътрешната среда с тънък и остър нож.
  • Разтворете двата отрязани участъка в страни и с помощта на ножа остържете прозрачния гел от стеблата на алоето.
  • Намажете участъците кожа директно, за да се възползвате от лечебните свойства на алоето. Не забравяйте да почистите кожата предварително, най-добре да направите процедурата след баня, когато порите ще бъдат по-отворени и възприемчиви към съставките на алоето.
За какви проблеми на кожата можем да използваме алое вера?

Aloe

При изгаряния

Алоето има силен противовъзпалителен ефект, охлажда и помага на епидермиса да се възстанови след слънчево изгаряне. Освен това, алоето създава защитен филм върху епидермиса, което подпомага естественото овлажняване на кожата и по-бързото й възстановяване.

При акне

Алоето, също така, има силно антимикробно действие. Може да се прилага директно при пъпки, акне и други възпаления по повърхността на кожата. Алоето ще защити епидермиса от бактериите и патогените, стоящи в основата на възпалителните процеси и ще ни помогне да се справим с акнето.

При белези

Алоето засилва естествените процеси на клетъчно обновяване, бори се с възпалението и намалява зачервяването на кожата. Но освен това, алое вера гелът е изключително полезен за изсветляване и натурално премахване на белези от акне и стрии. Смесете сока от алое с няколко капки пресен лимонов сок. Използвайте този тоник за локално приложение върху белезите и нанасяйте няколко пъти на ден, за да има резултат.

За хидратация

За да хидратирате кожата си в дълбочина единственото, от което се нуждаете е пресен алое вера гел. Той ще омекоти и хидратира кожата ви, без да запушва порите ви. Правете си тази домашна маска редовно и със сигурност ще забележите удивителен ефект.

Като антиейдж грижа

Тъй като алое вера гелът е богат на витамини Е и С, той има силни антиейдж свойства и ако го използваме редовно със сигурност ще забавим процесите на стареене на кожата. Но най-вече, ще поддържаме здравия й и блестящ вид!