frida.bg
ензими

Маска с плодови ензими: новата тенденция за бляскава кожа

Плодовите ензими са новия супер актуален тренд в грижата на кожата и естествената красота. Независимо дали чувствате кожата на лицето си уморена, суха или с неравномерен тен – маската с плодови ензими ще помогне на вашата кожа да върне естествения си баланс и хидратация.

Как плодовите ензими помагат на кожата ни?

Ензимите са естествени компоненти, които всички живи организми произвеждат, включително растенията и животните. Те действат като катализатори на биохимичните процеси в структурата им, които им помагат да оцелеят и да поддържат живота си. Могат да бъдат открити в плодовете, зеленчуците, както и в някои ферментирали храни.

С помощта на ензимите биохмичните процеси в нашата кожа могат да бъдат ускорени с близо 1000%. Неслучайно те са изключително полезни за нея, особено що се отнася до ексфолиация, намаляване на възпаленията и предпазване на епидермиса от оксидативния стрес.

Те могат да ни помогнат да изравним тена си, да отстраним мъртвата кожа, да хидратираме кожата в дълбочина, да успокоим възпаленията по повърхността й. Но най-вече, да върнем естествения й блясък и сияйност!

Вместо да купувате готови маски със съмнителни съставки, предлагаме ви да си направите ензимна маска сами у дома. трябват ви само няколко съставки, а ефектът ще бъде изумителен!

Какво ни трябва?
  • малък блендер
  • малка купа
  • дървена лъжица
  • 2 с.л. соев йогурт (или гъсто кисело мляко)
  • 1 с.л. боровинки или къпини
  • 1 с.л. малини
  • 1 капка етерично масло от лавандула
Как да я приготвим?

Използваме съставки, които са максимално ефективни и съдържат изключително много ензими. Комбинираме два или три вида горски плодове (2 с.л. общо), за да захраним кожата на лицето си с максимално количество витамини и енергия. Можете да използвате соев йогурт без захар, който също съдържа богато количество ензими. Или го заменете с 2 с.л. гъсто кисело мляко. Разбийте съставките в блендер и накрая добавете капка етерично масло от лавандула. Тази супер зареждаща рецепта за ензимна маска за лице ще ви помогне да се справите със стреса, замърсяването, акнето и умората. И да си върнете блясъка на здраве и естествена красота!