frida.bg

Рейки, или как енергията може да излекува живота ни

Може би сте чували думата „рейки“, но знаете ли какво всъщност означава? Рейки е древен метод за енергийно лечение, създаден през 1922 г. от японският будист Микао Усуи. Практикуващите рейки терапия твърдят, че всички ние сме свързани с универсалната жизнена енергия или както я наричат на Изток – „ци“, „чи“, „прана“ и др.

„Рей“ идва от японския йероглиф, който означава вселена, дух и душа, а „ки“ по същия начин обозначава енергията „ци“. Рейки, в този смисъл, се превежда като универсалната жизнена енергия, която може да лекува.

Смята се, че жизнената енергия е много фина и се движи по енергийните канали на тялото (нади, меридиани, чакри). Тя подхранва всяка клетка в нашето тяло и подпомага правилното функциониране на жизненоважните органи. Тъй като източната медицина е холистична наука, тя разглежда тялото, емоциите, ума и душата като едно неделимо цяло. Рейки цели връщане на емоционалния и енергиен баланс и вследствие на това – подпомагане на нашето здраве.

Как рейки може да ни помогне?
  • Връща усещането ни за вътрешен баланс и и дарява с мигновена релаксация
  • Значително намалява тревожни симптоми и симптомите на депресията
  • Помага да се справим с болката (главоболие, хронична болка и др.)
  • Помага на тялото ни да се справи с възпаленията и инфекциите
  • Връща менталния ни баланс като успокоява ума и балансира емоциите
Как действа рейки?

Когато нямаме достатъчно „ци“ или енергията ни е възпрепятствана (енергийни блокажи) ние сме болни, немощни и нещастни. И обратното, когато знаем как да се зареждаме, както рейки терапевтите, ние имаме силна енергия и сме здрави. И дори можем да помагаме на другите хора да възстановят енергията си като самите ние ставаме проводници на тази универсална жизнена сила.

В този смисъл, всяка мисъл и чувство повлияват качеството и количеството на нашата енергия.  Най-силните енергийни проводници са именно ръцете, чрез които се „дава“ целебна енергия на пациентите. Тази енергия отива точно където трябва, за да могат те да постигнат състояние на вътрешна хармония, благополучие и здраве. Терапевтът просто поставя дланите си близо до вашето тяло и ви отдава целебна енергия. Ще разберете дали терапевтът е добър по мигновеното усещане за релаксация, ментална яснота, усещане за благополучие.