frida.bg
сол

Как да използваме английската сол в грижата за красотата?

Повечето от нас знаят, че английската сол е бърз метод за детоксикация и справяне с констипацията, но нейните ползи съвсем не се изчерпват с това. Един от начините, по които се приема английската сол е чрез кожата, например чрез вана или масаж. Всъщност, английската сол се отразява прекрасно на нашата кожа и красота – вижте как!

Английската сол…

… е чудесен ексфолиант

Просто смесете една лъжица английска сол с една лъжица кокосово масло, бадемово олио или зехтин. Използвайте преди баня като нежно масажирате кожата на цялото тяло. Правете кръгови движения и бавно премахнете мъртвите клетки от епидермиса. По този начин, също така, ще съдействате за здравето на мускулите и ще наситите тялото с така необходимия ни магнезий.

… за премахване на черните точки

Добавете в половин чаша гореща вода една лъжица английска сол и 3 капки йод. Използвайте като лосион за отстраняване на черните точки по лицето и гърба.

… за прекрасен маникюр

Ако искате да отстраните по естествен начин кожичките около ноктите ви, без да ги изрязвате – просто потопете ръцете си за 15 минути в топъл разтвор с английска сол. Ще забележите, че кожичките омекват и след това можете просто да ги избутате встрани, без агресивно премахване. Бонус – ноктите ви ще станат по-здрави!

… за повече обем на косата

За да бъде косата ви обемна и жива, смесете еднакви количества английска сол и натурален балсам за коса. Загрейте сместа съвсем леко на водна баня, колкото солта да се разтопи и да се получи хомогенна консистенция. Използвайте тази смес като маска за коса – нанесете по краищата и корените и оставете да действа 20 минути. След това измийте косата си по стандартния начин.

… за нежни стъпала

Ако кожата на стъпалата ви е груба или искате да се отървете от неприятната миризма „на крака“ направете си вана с английска сол. Накиснете стъпалата си в топла вода, в която сте разтворили половин чаша английска сол. Този ритуал ще облекчи болката в краката, ще премахне миризмата и ще направи стъпалата ви меки и красиви!