frida.bg
Защо майка му не изгори снимката от хола ли?

Алкална вода: за какво помага и как да я приготвим?

Всичко в природата е въпрос на баланс. Когато става дума за нашето тяло, балансът е свързан с нивата на pH. Или с други думи казано, колко кисела и алкална е средата на нашето тяло. В ежедневието си всички ние сме изложени на стрес, замърсяване, вредни храни, които нарушават този баланс и създават кисела среда в нас. Може да кажем, че започваме да се окисляваме от първата чаша кафе сутрин до стреса, с който заспиваме вечер. Ако се стремим да приемаме повече алкални храни и алкална вода и по-малко киселинни храни, можем да кажем, че си гарантираме добро здраве.

Какво представлява алкалната вода?

Алкалната вода е вода с високо ниво на pH. Най-хубавото е, че можем лесно да си направим вкъщи. Според специалистите, алкалната вода може да забави стареенето, както и да предотврати възпаленията в тялото. Нормалната питейна вода има нива на pH около 7, което е неутрално. Алкалната вода, от друга страна, може да има ниво на pH от 8-9.

Според изследвания за ефектите от приемането на алкална вода, са изведени данни, че тя може да ни помогне да се справим с киселините в стомаха, да намали кръвното ни налягане, да подобри здравето на костите ни. Алкалната вода също така може да бъде добра превенция срещу ракови заболявания. Тя може да ни помогне да намалим и телесното си тегло, тъй като засилва метаболизма ни.

Как да си направим алкална вода вкъщи?

She wore lemon

Алкална вида със сода за хляб

Добавете 1/8 ч.л. сода за хляб към 250мл. вода. Содата има високо алкално съдържание и когато я смесим с водата тя увеличава нейните алкални свойства.

Алкална вода с лимон

Нарежете един лимон на парченца и го добавете в 2л. вода. Не ги изстисквайте, нека бъдат свежи и цели. Оставете водата да престои между 8-12 часа като я покриете с нещо, за да не се напраши. Можете също така да добавите 1 с.л. хималайска сол. Пийте от тази лесно приготвена алкална вода всеки ден и си гарантирате добро здраве, баланс и жизненост!