frida.bg
Синя Луна

Синя Луна отваря портал към бъдещето

Намираме се под заклинанието на второто пълнолуние за месец Март, което се явява и втора Синя Луна за начеващата година. Днес Луната ще бъде синя, красива, ярка и набъбнала от енергия в знака на зодия Везни, и във вихъра на огнения Овен. С пълнолуние в синьо, Луната ще търси един особено крехък баланс – между духа и материята, между уязвимостта и силата, между сърцето и разума, между вчера и днес.

Лунната енергия набира сили и цялата природа е под нейното влияние. Човешкото тяло и емоции не правят изключение. Заедно с вълните на океана, които набират мощ по пълнолуние се активира и целия човешки организъм. Отваря се портал за емоция и действие, който ще повдигне духовете и ще магнетизира телата ни.

Повярвайте в силата на Синята Луна днес, но  бъдете търпеливи, концентрирани и омиротворени, защото най-доброто идва при онзи, който умее да чака!

Синя Луна

Синята Луна през Март 2018 ще ни настрои философски и ще отвори сетивата ни за магията на най-ценния възможен момент, който наричаме „тук и сега“.

Притихнете, оставете се на лъчението на кръглоликата Луна и се замислете върху божествената симетрия и съвършената цикличност, които управляват Вселената.

Последното съвпадение на две Сини Луни в една година беше през 1999. Следващата такава година ще бъде 2037. Това бележи 19-годишната цикличност, известна в астрологията като Метонов цикъл. Точно в края на такъв цикъл се намираме сега.

Синя Луна

Метоновият цикъл съдържа 235 лунни месеца и стои в основата на древногръцкия календар, който се използва и до днес за определяне датите на нефиксирани празници като Великден.

В него се съдържат 13 пълнолуния (вместо обичайните 12 пълни Луни в годината) и за това определяме енергията му като изравнителна и балансираща между лунната женска сила и слънчевото мъжко начало.

С днешното пълнолуние отбелязваме краят на 19-годишен цикъл, в който Слънцето (символ на мъжкото начало) отново среща Луната (символ на женската енергия), за да започнат своето ново космическо пътешествие заедно през следващите 19 години.

Не случайно, новият цикъл започва точно по Великден и под знака на пролетния първенец и лидер в зодиакалната поредица – зодия Овен.

Синя Луна

От нумерологична гледна точка 19-годишният цикъл има кармично значение.

Числото 19 съдържа в себе си 1 – символ на началото и 9 – символ на края. Заедно, 1 и 9 унифицират началото и края и символизират безкрайността. Числото се редуцира до 1 (1+9=10; 1+0=1), което в крайна сметка говори за единност, единение и самодостатъчност.

Всеки момент е уникален и важен. Но има моменти, в които Вселената сякаш притихва в захлас, изпълнена с магия и задоволство от самия факт на своята уникалност и съвършенство, независимо от всичко!

Сега моментът е точно такъв – за единение с Вселената.

Синя Луна

Търпението е белег на истинската любов

Синята Луна във Везни ще се отрази особено силно на връзките и проектите ни.

Истинската обвързаност носи белезите на компромисите, постоянството и търпението. Това е посланието на Синята Луна към всички връзки и общи проекти, независимо дали са от интимен, семеен или друг характер.

Прекарано в компанията на любим човек, романтичното пълнолуние във Везни може да донесе наслада и удовлетворение по много начини. Две сърца и две умни глави водят винаги до по-сладки и велики прозрения!

Това пълнолуние ще изиска от нас упоритост и постоянство.  То ще ни припомни, че истински връзки между хората не се градят само с пламъци в очите и изпепеляващи огньове. Несломимата връзка е балансирана, хармонична и калена във времето.

Синя Луна

Време е за пречистване на лунна светлина.

Пречистваме себе си, мислите и плановете си. Пречистваме кристалната решетка вътре и извън нас.

Пречистваме я както дъждът къпе новопоявилата се зеленина от прах, кал и наслагвания.

Премитаме дворовете и сърцата си от калните следи на миналото и каним нови емоции да посетят живота ни.

Пълнолунието ще извади всичко на повърхоста и ще го освети с яркото си сияние, така че всички важни и скрити детайли да станат видими.

Освен очевидностите в непосредствено заобикалящия ни свят, пълнолунието ще освети кюшетата на реалността ни.

Ще отвори сетивата ни за ясновидство, магия и свръхчувствителност.

Ще станем по-далновидни и проницателни.

Ще можем по-лесно да четем другите, както и те нас.

Огледайте се и преценете оценката, с която приключвате цикъла.

Синя Луна

Семената, посети по новолуние вече са извили снага и могат да бъдат ожънати.

Сега берем плодовете не само на мартенското новолуние, но и на последния кармичен 19-годишен метoнов цикъл.

Съберете плодовете на пълнолунието без да забравяте, че всеки край носи в себе си ново начало.

Бъдете последователни и благодарни в мислите, решенията и действията си, за да започнете на чисто.

планети

Марс, Сатурн и Козирог внасят нуждата от незабавно действие

Всичко винаги е под напрежение по пълнолуние. Но енергията на тази Синя Луна ще бъде особено настойчива поради конфигурацията, в която се намират на Марс, Сатурн и Козирог в този момент.

Трите планети ще бъдат в точен съвпад с пълнолунието. Марс ще дава настойчиви сигнали за действие, докато Сатурн ще бди над реда и разума, а Козирог ще владее положението със силата на традиционните устои.

Поривът към действие ще срещне интелектуално и институционално одобрение и ще назрее нуждата от реформа в статуквото.

Край на всякакви залъгвания и отлагания!

Синя Луна

Венера

Венера ще повлияе положително на периода, внасяйки сладък привкус и свеж аромат наоколо. Тя удобно се е настанила в един от родните си знаци, любителя на житейските наслади – зодия Телец. В тази поза Венера ще поеме цялата войнственост на Марс, ще я омекоти, усмири и преобрази в градивна сила.

Меркурий

Синята Луна ще съвпадне и с ретроградния Меркурий, който в момента вършее с пълна космическа сила из живота и комуникациите ни. Заедно двете космически тела ще наложат ритъма на търпението и бавните, но сигурни крачки.

Внимавайте с Меркурий и се движете бавно, разумно, и въпреки всеобщия порив за действие. Бъдете в синхрон с нереално статичното му положение и той няма да застраши пътя, по който сте тръгнали.

планети

Синя Луна ще ни огрее с цвета на новата надежда и ще отвари портал към бъдещето ни.

Осмислете добре нещата, заемете категорична позиция, но бъдете дипломатични и смирени. Гмурнете се заедно с Луната в дълбокият смисъл на всичко и започнете да отстоявате себе на малки стъпки и и по малко.

Започнете да се придвижвате бавно, но смело напред.

Каквото и да се случва в живота ви, придържайте се към стратегия на упоритост и постоянство, доверете се на силата на любовта и бъдете благословени с търпение.