frida.bg

6 неща, които всяка двойка трябва да направи преди да се ожени

Да намерим човека на живота си е едно от най-трудните и ключови решения в нашия земен път. Ние може да имаме много връзки, но нито една от тях да не е успешна. Понякога, дори да намерим „перфектния“, може да се окаже, че не сме един за друг. За да бъде една връзка сигурна, тя трябва да мине през изпитания – хубави и лошо. Само когато видим как се разбираме с някого в различни ситуации, можем да разберем дали сме един за друг. Представляваме ви 6-те най-важни неща, които всяка една двойка трябва да направи преди да се ожени, според психолозите и експертите на Huffington Post.

Да предприемете голямо съвместно пътешествие

Когато пътувате вие излизате от зоната си на комфорт и ставате различни хора. Тогава ще сте за дълго, в непозната среда, само двамата. Именно това е един от най-ключовите моменти, в които ще разберете дали сте един за друг. Ще откриете дали работите добре в тандем, дали не си омръзвате, дали се справяте заедно с трудни ситуации, дали се забавлявате и обичате едни и същи неща.

Успешно да разрешите голям спор

Неизбежно е рано или късно между двойките да възникнат сериозни спорове. Неуспешните такива не ги решават. Те или ги таят в себе си и постепенно, но окончателно, рушат всички мостове или агресират и се карат експресивно и дори, за съжаление, прибягват до физическо насилие. В живота обаче не всичко е цветя и рози и пътят е дълъг и трънлив. Ако от началото видите, че не можете да решават споровете между вас, то едва ли има нужда да продължавате.

Да имате дълбок разговор за вашето детство и семейна история

„Разберете кой е вашият партньор и в какво вярва. Прекарайте време в научването на историята на човека, когато обичате, и неговото семейството. Какво той обича и не обича по пътя си до тук. Вярва ли той, че че трябва да поставя родителите си над брака? Какво цени и уважава в тях? Колкото повече знаете и разбирате един за друг, толкова по-стабилна ще бъде връзката ви.“, твърди семейният терапевт Беки Уестоун.

Имайте общ бюджет

„Финансите са най-голямата причина за каране между партньорите. Преди да се ангажирате окончателно, трябва да знаете дали можете да разчитате на партньора си. Да останете верни на бюджета си и ефективно да управлявате споделените си пари. Може би е добра идея да започнете с малко, като да решите колко пари искате да похарчите за един уикенд, а след това да се позабавлявате в рамките на тази зададена граница.“, съветва психологът Спенсър Скот.

Заживейте заедно

Най-голямото изпитание за една двойка е съвместният живот. Той изправя на показ всички недостатъци на всеки един от нас. Вредните ни навици, дразнещите ни причудливости, ритъма ни на живот. Изпитанието е наистина сериозно. Защото ние сме расли в различни семейства с различни норми и сблъсъкът е неотменен. Не на последно място – когато заживеете заедно, вие ще започнете да прекарвате много повече време заедно. Почти винаги първите няколко седмици и месеца са много критични. В началото със сигурност ще имате за какво да се дразните един на друг. Но ако си дадете шанс и направите компромис (някои неща се приемат, други променят) и успешно заживеете заедно, то това е индикация за една потенциално много успешна връзка.

Преминете сексуалната си граница. След това говорете за изживяното.

„Докато е естествено двойките да изпитат върхове и спадове в сексуалния си живот, когато низове се случвта или остава прекалено дълго, болката, разочарованията и отхвърлянето се промъкват във връзката. Ако вашият партньор започва да се чувства по-скоро като съквартирант, отколкото като любовник, става първостепенно важно да се съберете и да говорите истината, всички маски да се свалят и да обсъдите вашите желания, навици и сексуални очаквания. Колко сексуален контакт искате и двамата? Какво ви кара да се чувствате свързани и интимни? Какво трябва да почувства всеки по време на акта? Колко експерименти са разрешени?“, твърди Шери Майърс, семеен терапевт.